27-jarige raakt rijbewijs kwijt

05 januari 2009

DORDRECHT – Een 27-jarige inwoner van Dordrecht is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 januari zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed op het Wiardi Beckmanplantsoen toen hij door de politie werd gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en beginnend bestuurder.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Een ‘beginnend bestuurder’ is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een ‘beginnend bestuurder’ wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg buiten het proces-verbaal nog een boete voor het rijden met gladde banden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.