Dordtse winkeldieven laten ongewild hun namen achter op plaats delict

13 mei 2009

DORDRECHT - Twee winkeldieven uit Dordrecht maakten hun opsporing door de politie wel heel gemakkelijk. In twee afzonderlijke gevallen lieten twee Dordtse winkeldieven op maandag 11 mei 2009 onbewust hun persoonsgegevens achter op de plaats van het misdrijf. Ze zitten inmiddels allebei vast.

Een 32-jarige man uit Dordrecht werd op maandagmorgen 11 mei 2009 omstreeks 10.35 uur betrapt toen hij in een winkel aan de Korte Parallelweg twee biertenders wilde stelen. De man stopte de vaatjes in een rugzak en werd daarbij betrapt door het personeel. Hij liet vervolgens de rugzak achter en ging er vandoor. In de tas zaten buiten de twee biervaatjes ook zijn persoonsgegevens. Rond 11.00 uur werd hij opnieuw betrapt. Nu bij een diefstal van 10 zonnebrillen in een winkel aan de Voorstraat. Hij stopte de zonnebrillen met een totale waarde van € 315,- in een tas. Ditmaal werd hij op heterdaad betrapt door een politieagent in burger. Toen de agent hem wilde aanhouden, zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij in de Sarisgang ingerekend. Hij is ingesloten en de politie heeft de diefstallen in onderzoek.

DORDRECHT: Bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Hoekenessestraat ontstond een kleine schermutseling tussen de dievegge en het winkelpersoneel. Toen de vrouw maandag 11 mei om 11.35 uur buiten de winkel werd aangesproken over mogelijke winkeldiefstal, wilde ze er tussenuit. Ze wist zich los te rukken en weg te fietsen. Ze moest echter haar tas met daarin de buit noodgedwongen achterlaten. De buit bestond uit vier potje babycrème. In de tas zat ook haar paspoort met daarin vermeld haar volledige personalia. Agenten gingen diezelfde middag nog naar haar woning, maar de vrouw was niet thuis. De volgende dag (dinsdag 12 mei) meldde zij zichzelf om 11.00 uur in het politiebureau, waarna ze werd aangehouden en ingesloten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.