Dordts NS-wandelpad Hollandse Biesbosch nog steeds in landelijke top 10

06 februari 2010

DORDRECHT - Honderden wandelaars van buiten Dordrecht blijken het eiland graag te willen ontdekken. Het zogeheten Hollandse Biesbosch wandelpad - een NS-wandeling - staat volgens de laatste tellingen inmiddels in de top 10 van populaire Nederlandse wandelroutes. Volgend jaar zal het twintig jaar geleden zijn, dat met de zogeheten NS wandelingen serieus werd begonnen.

De zestien kilometer lange tocht laat mensen kennis maken met de Dordtse Biesbosch vooral in de omgeving van de Nieuwe Merwede en bos de Elzen. De route Hollandse Biesbosch loopt samen met een deel van het Floris V-pad (LAW 1-3 van Muiden naar Bergen op Zoom, 222 km).  De route tussen Zuidhaven en Oosthaven is er een onderdeel van.
De wandeling gaat vanaf de stadsrand van Dordrecht-Zuid in een
boog naar NS-station Dordrecht Stadspolders. Reizigers van elders, die aankomen bij het Centraal Station, krijgen eerst het advies de bus naar Sterrenburg (Slangenburg) te nemen. Vanaf die plaats gaat het  richting Wieldrechtse Zeedijk.

De landelijk populaire Dordtse wandeling wordt door de NS bekend gemaakt met als omschrijving: Polderland, oude getijdengeulen, nieuw aangeplant bos, grienden, water en zeedijken, dat zijn de belangrijkste
ingrediënten van deze wandeling door de Hollandse Biesbosch.
Het landschap in de polder is open en wordt alleen begrensd door
hoge dijken. De route door de grienden langs de Nieuwe
Merwede is heel fraai, maar de paden kunnen wel erg modderig
zijn. Het is daarom verstandig om goede wandelschoenen of
laarzen te dragen. Als de paden te nat zijn, is het echter ook mogelijk het fietspad langs de grienden te blijven volgen. De flora in de grienden is
bijzonder; met name de spindotter kleurt in het voorjaar alles
geel. Vanaf Kop van ‘t Land loopt u over de Zeedijk met een
mooi uitzicht over de polders tot aan het station Dordrecht-Stadspolders.

alle info op www.wandelzoekpagina.nl of op www.eropuit.nl/wandelen

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.