AED’s voor Rivas-locaties in Dordrecht en Papendrecht

28 juli 2014 door Hennie van der Zouw
AED’s voor Rivas-locaties in Dordrecht en Papendrecht

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Het inzetten van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij een plotselinge versnelde hartslag (circa 200 slagen per minuut), vergroot de kans op overleven. Daarom ontvingen vier Rivas-locaties in Dordrecht en Papendrecht afgelopen week een AED. Medewerkers van verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht, woonzorgcentrum De Markt en Rivas Zorghotel Dordrecht kunnen hierdoor snel hulp verlenen; aan bewoners en gasten. De aanschaf van de defibrillatoren is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Stolpehove. Zij ontving daarvoor een bijdrage van het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden.

Goede ontwikkeling
De overlevingskans bij de inzet van een AED neemt – binnen maximaal vijf minuten – met meer dan 70% toe. ‘Het is dan ook een goede ontwikkeling dat we daarover nu op al onze verblijfslocaties in deze regio beschikken’, zegt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. ‘Op onze locaties komen veel mensen. Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan altijd voorkomen dat iemand plotseling onwel wordt en gereanimeerd moet worden. De aanwezigheid van de AED’s en goed geschoolde medewerkers is dan een veilig gevoel. Want in zo’n geval telt elke seconde.’

Hulp
Stichting Vrienden van Stolpehove zet zich in voor aanvullende activiteiten en diensten op het gebied van wonen en welzijn voor de Rivas-locaties in Papendrecht en Dordrecht. ‘Het is fijn dat we op deze manier iets kunnen betekenen’, vertelt André Vogel, voorzitter van Stichting Vrienden van Stolpehove. ‘Dat is echter alleen mogelijk dankzij de hulp van – in dit geval – het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden. Dankzij hun financiële bijdrage werd de aanschaf en het opleiden van medewerkers mogelijk. En dat draagt bij aan de veiligheid en het welzijn van bewoners en gasten van de Rivas-locaties.’

Meer informatie
Het Rabofonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Meer informatie over het Rabofonds is te vinden op www.rabobank.nl/drechtsteden. Voor meer informatie over en het aanmelden als Vriend bij Vrienden van Stolpehove: telefoonnummer: (078) 64 43 251 of e-mail: regiosecretariaat.dsz@rivas.nl.

Fotobijschrift: Teamleiders van de Rivas-locaties ontvingen uit handen van Tristan Bakker van de Rabobank (links) en André Vogel (tweede van links) een AED.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.