Fietsenwinkel moet vier weken sluiten vanwege heling

31 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Fietsenwinkel moet vier weken sluiten vanwege heling

DORDRECHT - De politie heeft tijdens twee controles op 6 en 10 oktober 2016 in fietsenwinkel MUT aan het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht twaalf gestolen fietsen aangetroffen. Het verkopen van gestolen fietsen valt onder heling en dat is strafbaar. De winkeleigenaar moet nu op last van de burgemeester zijn winkel vier weken sluiten.

Heling komt voort uit andere misdrijven zoals straatroof, woninginbraak en autokraak. Dit zijn zogenoemde high impact crimes, misdrijven die ernstig inbreuk maken op de persoonlijke integriteit van slachtoffers en leiden tot onrust in de buurt en de stad. De politie, de Omgevingsdienst en Handhaving zetten extra in op het voorkomen en tegengaan van Heling. De aanpak van Heling is onderdeel van de aanpak tegen georganiseerde, ondermijnende criminaliteit.

Registratie goederen en diefstal tegengaan
Heling is strafbaar. Handelaren riskeren sluiting van hun zaak. Met een sluiting wordt geprobeerd de aanzuigende werking van een pand (op het inleveren van gestolen goederen) te doen stoppen en te voorkomen. Handelaren in tweedehands goederen zijn verplicht aan- en verkoop van goederen te registreren in het Digitaal Opkopersregister (DOR). Deze registratie wordt gecontroleerd door gemeente en politie.

Samen werken aan veiligheid
De aanpak om heling tegen te gaan is onderdeel van het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente Dordrecht. Veiligheid is een basisvoorwaarde voor een aantrekkelijke stad met vitale wijken. Samenwerking van inwoners, ondernemers, van alle partners in de stad is daarbij belangrijk om de stad veiliger te maken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.