Danielle Vol van Daantje in de Studio De Witt uitzending van zaterdag 29 april

29 april 2017 door Hennie van der Zouw
Danielle Vol van Daantje in de Studio De Witt uitzending van zaterdag 29 april

DORDRECHT - Zaterdag 29 april was, de weliswaar geboren Geervlietse, maar vanaf haar eerste jaar getogen Dordtse, Danielle Vol, voormalige onderwijzeres op montessorischool Mozaïek, die nu aan het roer staat van een succesvol restaurant, te gast bij Studio De Witt.

Zij was 18 jaar juf op de basischool, toen zij besloot om het roer radikaal om te gooien. In juli 2013 startte zij met haar tweede carrière als uitbaatster van een vegetarische catering.

In mei 2014 kwam daar haar lunchroom "Puur eten & drinken" bij: In huiselijke sfeer lunchen - vegetarisch - veganistisch - glutenvrij - lactosevrij - ongeraffineerde suikers. In mei 2015 veranderde zij de naam van de lunchroom in Daantje food & drinks.

Met dit concept maakt de voormalige onderwijzeres furore in de Dordtse culinaire wereld. Met Danielle praat presentator Ben Corino over Danielle, over haar carrière keuzes en haar ingebrachte muziek, die in deze uitzending leidend is.

In het tweede uur was er aandacht voor de actualiteiten van deze week in en om de Drechtsteden. Onder andere een kort verslag van de Dordtse Koningsdag Aubade en wordt er met de voorzitter van het Oranjecomite, Peter van de Leer, terug gekeken op het verloop van de Koningsdag in Dordrecht.

Met de Dordtse actrice Astrid van Eck werd gepraat over het toneelstuk Hedda Gabler van Ibsen in de uitvoering door Theater Utrecht. Astrid speelt daarin de rol van Thea. Dinsdagavond is de opvoering van deze voorstelling in Kunstmin, een thuisstad-opvoering voor Astrid van Eck.

Met Ivan Geens van het Dolhuis praatte Ben over hoe de avond in het Dolhuis, met betrekking tot Chemours/GenX er op 3 mei uit gaat zien. Wie komen er, welke deskundigen zijn er, etc. etc.

De Dichter van dienst was de dichteres Esther de Beun.

Studio De Witt van 10.00 u-12.00 u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.