In de geest van Saddam

15 mei 2009

Daar deed het me aan denken
Saddam Hoessein met het doodsbange Engelse jongetje op schoot
De Duitse figurant speelt de scene goed na
Kom maar jongetje
Nichts los
Een aai over je bol
En wij zullen zorgen dat het hier in Holland allemaal goed komt
Vijf jaar later kon de rekening opgemaakt worden

Tijd: 12.22 u.
Datum: 10 mei 2009
Plaats: Weeskinderendijk Boven, Dordrecht
Bijzonderheden: Bij Dordt Open Stad worden situaties uit de oorlogsdagen van mei 1940 door acteurs nagespeeld op dezelfde locaties van toen. Bovenstaand trekken Duitse troepen, vanuit de Waalhaven in Rotterdam, Dordrecht binnen. Op de Weeskinderendijk Boven zoeken ze hun weg en ontmoeten burgers die de invallende Duitsers gadeslaan.
 
Meer en andere fotografie op: www.fokkosfotos.nl

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.