Drie aanhoudingen na diefstal van computers en toebehoren aan de Van Bosseplantsoen

10 maart 2010

DORDRECHT - Dinsdagavond 9 maart heeft de politie drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar heling. De politie kreeg melding van een conflict op de P.A. de Genestetstraat. Bij dat conflict was een 27-jarige man (woonplaats niet bekend) weggerend. Hij zou een tas bij zich dragen met daarin een weggenomen computer met scherm, toetsenbord en muis. Agenten troffen de man op de Hugo van Gijnweg waar hij met de spullen werd aangehouden op verdenking van heling.

De computer en toebehoren bleken te linken aan een woninginbraak op diezelfde dag 9 maart aan het Van Bosseplantsoen. Bij deze inbraak werden sieraden uit de woning en meerdere tweedehands computers met toebehoren uit de berging gestolen. Hiervan werd direct door bewoners aangifte gedaan.

Dit wetende stapte de politie door naar het adres van de eerste melding waar het conflict plaatsvond: de P.A. de Genestetstraat. Daar werden nog meer computers en toebehoren aangetroffen die overeen bleken te komen met de gestolen goederen uit de woning aan het Van Bosseplantsoen. Daarop werden nog twee mannen, 32 en 38 jaar uit Dordrecht aangehouden in het huis waar de goederen werden gevonden. De politie stelt een onderzoek in en zal de verdachten nader horen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.