Praten over creatieve plannen voor leegstand in Dordrecht op 9 mei

03 mei 2012

DORDRECHT - In Dordrecht staan tal van gebouwen leeg, soms al jaren. Welke creatieve ideeën leven er om leegstaande panden in de stad te benutten? Het platform Duurzaamheid Dordrecht nodigt iedereen uit om mee te denken tijdens het Duurzaamheidscafé op woensdag 9 mei.

De groeiende leegstand is een doorn in het oog van veel bewoners en de gemeente. Er ontstaan steeds meer creatieve initiatieven om de panden een nieuwe functie te geven. Tijdens het Duurzaamheidscafé  zullen enkele initiatieven zich presenteren.

Zo ontwikkelt een groep bewoners plannen voor de voormalige lts aan de Reeweg, waar inmiddels ook culturele ondernemers en groepen een plek hebben gevonden. De jongerengroep BuitenGewoon zoekt ruimte om muziek te maken en workshops te geven. Greendesk verbindt professionals met inspirerende flexibele werkplekken in onbenutte ruimten in (kantoor)gebouwen.

Maar wat kunnen we nog meer doen met al die lege panden, op korte en op lange termijn? En hoe wordt het financieel haalbaar? Wat is de rol van de gemeente, ondernemers en eigenaren? Denk en praat mee tijdens het Duurzaamheidscafé om de stad leefbaar en aantrekkelijk te houden, ook voor de jongeren in de stad.

Volgens een landelijk onafhankelijk Herbestemmingsteam dat recent zijn visie presenteerde, was herbestemming altijd doodgewoon - 'Een stadhuis werd een paleis, een klooster een gevangenis en een overbodige stadspoort een kroeg' - tot sloop en nieuwbouw de overhand kregen. De economische omstandigheden bieden nu ruimte voor 'gelegenheidsoplossingen, tijdelijkheid en pragmatisme. Herbestemming doet een beroep op het creatief vermogen van alle partijen'.

Andere duurzame initiatieven krijgen ook de gelegenheid om kort een toelichting te geven.

Het Duurzaamheidscafé begint om 20.00 uur in Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30. De presentatie is in handen van Hans Berrevoets en Conny Taheij.

Meer informatie over het Platform Duurzaamheid Dordrecht is te vinden op www.dordtduurzaam.nl.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.