Informatiebijeenkomst DuPont over resultaten onderzoek uitstoot Hexafluorpropeen

25 september 2012
Informatiebijeenkomst DuPont over resultaten onderzoek uitstoot Hexafluorpropeen

DORDRECHT - Op donderdagavond 27 september om 19 uur in het Regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht vindt een bijeenkomst plaats over de uitstoot van Hexafluorpropeen (HFP) bij DuPont de Nemours in Dordrecht. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten van het onderzoek nader toegelicht.

DuPont heeft onlangs geconstateerd dat een leiding binnen de Viton-fabriek van DuPont meer HFP uitstootte dan bekend was. In verband met mogelijke gezondheidsrisico’s is door DuPont opdracht gegeven om daar onderzoek naar te doen.

Inmiddels is dit onderzoek afgerond en worden de resultaten in opdracht van Gedeputeerde Staten gevalideerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD). De conclusie is dat de gezondheid van omwonenden geen gevaar opliep, zelfs specifieke groepen zoals astmapatiënten en zwangere vrouwen hebben geen extra gezondheidsrisico gelopen.

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor omwonenden van DuPont in Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht. Zij krijgen per post een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Ook overige geïnteresseerden zijn uiteraard welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.