Mooie plannen voor Damplein

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Mooie plannen voor Damplein

DORDRECHT - Ondernemen voor een sterk Dubbeldam, met een samenbindende functie in de samenleving. Dat doet Pel ‘t Lam, eigenaar van de gelijknamige Plus-supermarkt in Dubbeldam, met ook een vestiging in de Bieshof. ‘t Lam, die ook voorzitter is van de Dubbeldamse winkeliersvereniging, licht de nieuwe plannen voor het Damplein toe tijdens een werkbezoek van de Dordtse ChristenUnie/SGP: bereikbaar, goed parkeren, goed verblijven.
 
Plannen Plus ‘t Lam
De Dordtse ChristenUnie/SGP was afgelopen vrijdag op werkbezoek bij Plus ‘t Lam om te kijken wat er speelt. ‘t Lam wil zijn supermarkt uitbreiden, wat hard nodig is om te voldoen aan de grote toeloop van klanten. Ook zal met deze geplande verbouwing een einde komen aan de klachten die de aanvoer van producten via de Damstraat veroorzaakte. Inpandig bevoorraden, zonder overlast voor de buurt, dat is het plan. Plus ‘t Lam vervult een belangrijke functie in Dubbeldam, ook op sociaal gebied. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar iedereen elkaar groet, echt Dubbeldams.
 
Herinrichting Damplein
Op het Damplein zorgt het verkeer voor problemen. Het is een 30-kilometer zone, maar is niet op die manier ingericht. “De winkeliersvereniging heeft een plan gemaakt om het plein overzichtelijker te maken, terwijl er toch nog voldoende gratis parkeergelegenheid blijft. In de binnenstad is veel geïnvesteerd, nu mag er ook wel iets in de wijken gebeuren.” Zulke lokale initiatieven wil de ChristenUnie/SGP graag ondersteunen!
 
Zondagsrust
Bij de ondernemers is momenteel veel te doen over de zondagsopenstelling van de winkels. Pel ‘t Lam is geen voorstander van verdere verruiming: “Er zou eens goed onderzoek naar het draagvlak bij ondernemers gedaan moeten worden. Veel van de detailhandel wil dit niet, die kunnen het niet opbrengen om zeven dagen open te zijn. Het heeft niet alleen nadelen voor het rendement van je bedrijf, maar heeft ook negatieve gevolgen voor de duurzaamheid en welzijn. Voor je het weet is het weer de slavendienst van Egypte,” grapt hij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.