Dalton lyceum Dordrecht staat in traditie die in september 1855 begon

13 september 2015

DORDRECHT – Het is 150 jaar geleden dat Dordrecht een (gemeentelijke) HBS. Een gedenksteen houdt dat in herinnering met als datum: 9 sept 1865. Op het gebouw Nieuwstraat hoek Augustijnenkamp is de herinneringssteen te zien. Het Stedelijk Dalton Lyceum staat zo in een traditie van 150 jaar. Pas in 1914 kreeg Dordrecht er een christelijke HBS bij. Een gymnasium had Dordt al langer en dat was de Latijnse school, die nu Johan de Witt gymnasium heet.

Op de plek van de gemeentelijke HBS anno 1855 stond overigens wellicht het eerste weerstation van Nederland of zelfs de wereld. Die herinnering heeft nog geen herdenkingssteen gekregen.

Bericht gemeente:

Vrijdag 18 september om 16.00 uur: opening tentoonstelling Dordtse schilder Coen van Oven.

In het kader van het 150-jarig bestaan van de Dordtse hbs, nu Stedelijk Dalton Lyceum, is een tentoonstelling van het werk van oud-leerling en kunstschilder Coen van Oven georganiseerd. Het is een unieke gebeurtenis omdat er veel aspecten van Dordrecht bij betrokken zijn: het onderwijs, cultuur, historie, jongeren en ouderen.

Wethouder Bert van de Burgt opent de tentoonstelling om 16.00 uur. In het najaar viert het Stedelijk Dalton Lyceum het 150-jarig bestaan en vindt het een mooie gelegenheid dit lustrum met een tentoonstelling van de oud-leerling te combineren. De schilderijen blijven drie weken geëxposeerd.

Locatie: Stedelijk Dalton Lyceum, Overkampweg 125, 3318 AN Dordrecht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.