Prima resultaten kunstrijdsters in internationale Trophy in Dortmund

01 december 2015 door Hennie van der Zouw
Prima resultaten kunstrijdsters in internationale Trophy in Dortmund

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Vorige week werd in Dortmund de NRW Trophy 2015 verreden. Een jaarlijkse grote internationale wedstrijd waarin ook een selectie Nederlandse rijdsters de punten trachtte binnen te halen. In het Nederlandse team was er deelname door rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in diverse categorieën.

De 11 jarige Dordtse Isabella Smit zette een knappe prestatie neer in deze 2e internatonale wedstrijd in de categorie Basic novice A. Isabella kwam woensdag in actie op de lange kür in een veld van 26 rijdsters waarin ze alle elementen foutloos uitvoerde. Na lang op de 2e positie te hebben gestaan eindige ze met een puntentotaal van 33,91 punten en met maar 1,5 punt verschil met het podium op de 4e plaats.

De Dordtse Rosalie van Wageningen (12) eindigde met 31,31 punten op een prima 7e plaats. Zij kende in de wedstrijd een strubbeling met haar sterkste sprong en kwam ten val. Zij reed een kür vol emotie en prachtige presentatie.

Isa van Swieten uit Papendrecht (12) ging op zeker zonder risico in de elementen en reed een foutloze kür Zij kon met 30,68 punten een 11e plek noteren.
De Barendrechtse Dani Loonstra (10) reed een kür in haar 2e internationale wedstrijd met pech waarin 3 elementen niet goed lukten waardoor haar puntentotaal laag uitviel. Zij eindigde op de 22e plaats met een puntentotaal van 25,13.

Sophie Bijkerk springt dubbel Axel
Deze categorie met een sterk deelnemersveld van 38 rijdsters kende een hoog niveau.
De Barendrechtse Sophie Bijkerk reed een sterke kür met veel nieuwe elementen en risico’s. In haar korte en lange kür was ze hierdoor wat onstabiel en leek onzeker maar alle sprongen lukten en sprong zij voor de eerste maal de dubbel Axel in haar kür. Dit herhaalde zij twee maal in de vrije kür en liet een moeilijke sprongcombinatie zien. Sophie behaalde een totaalscore van 69 punten (bijna 70) en eindigde hiermee op de 27e plaats.

Lisa Weijer (15) uit Son startte het seizoen moeilijk en liet in deze wedstrijd zien dat ze naar kunnen de weg terug aan het vinden is. De elementen in haar korte kür lukten wel maar zij toonde onzeker en onstabiel waardoor de score in de min ging door aftrek van punten. In de vrije kür werden alle elementen mooi uitgevoerd totdat ze aan het eind voor de laatste drie elementen lelijk te val kwam met een pasje waarbij ze van achter naar voren draaide. Hierdoor werd ze onzeker en langzaam en verloor punten. Een lage ranking was haar deel. Lisa eindigde op de 37e plaats.

Junioren Dames
Kyarha van Tiel (15) uit Rotterdam reed een goede korte kür met een val bij haar 1e element maar verder snelle pirouettes en haar overige 2 verplichte sprongelementen prachtig gelukt. Zij eindigde hiermee op de 15e plaats
In de vrije kür kwam ze drie maal ten val waarvan 2x hard op de buik. Het publiek kwam in actie en moedigde haar aan. Ze reed haar kür dan ook krachtig uit. Plaats 17 was haar deel en in de ranking eindigde Kyarha met 106,67 punten op plaats 15.
Ze heeft deze wedstrijd nog niet voldaan aan de verplichte score (43 totaalscore in kort en 115 punten totaal) van de KNSB tot deelname aan het WK Junioren.)

Voor Kyarha komen er nog voldoende wedstrijden om de score te halen.
Lena Slagter kwam dit seizoen over naar DDD en reed haar 1e internationale wedstrijd dit seizoen. In de korte kürheeft ze wat punten laten liggen op haar levels. Door een niet compleet uitgevoerde pirouette bleven de punten wat achter.

In de lange kür kwam ze 2x te val bij de eerste 2 sprongelementen. Daarna herpakte ze zich en reed haar kür krachtig uit.
Lena is als rijdster heel bijzonder in de vaart die ze heeft voor haar sprongelementen en haar mooie hoge sprongen welke veel pluspunten opleveren. In de ranking eindigde zij op plaats 32 en met haar Total score slechts 2 punten verwijderd van haar personal best.

Nederlands Kampioene senioren dames 7e in NRW Trophy 
Niki Wories (19) die onlangs naar Canada verhuisde vanwege de trainingsfaciliteiten begon zaterdag goed aan de NRW Trophy.
Ze reed een grandioze korte kür en liet een score van 49,98 noteren.

Ze behaalde met de  korte kür de scores gehaald voor deelname aan het EK en meteen het WK. Ze eindigde als 3e.
Op de slotdag van het toernooi werd daar een 10e plaats na de vrije kür aan toegevoegd met een score van 69,56 punten. Zij eindigde als 10e en daarmee in het klassement op de 7e plaats met een puntentotaal van 119,54.

De scores voor deelname aan het EK en WK heeft zij hiermee voor de vrije kür  nog niet binnen.
Deze punten kan Niki halen bij de Golden Spin volgende week in Zagreb.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.