Moskee in Wielwijk kort bezet door anti-islam betogers

19 december 2015
Moskee in Wielwijk kort bezet door anti-islam betogers

DORDRECHT - Op zaterdag 19 december hebben zes leden van de rechtsextremistische actiegroep Identitair Verzet de Al-Fath moskee in Dordrecht bezet. De bezetters hadden onder meer spangdoeken opgehangen met de tekst ‘Minder, minder’ . Na ingrijpen van de politie  is de bezetting beëindigd.

Voorzitter van de moskeebestuur Dhr. Hassan Moujid ‘Als gemeenschap zijn we erg geschrokken van deze actie. Gelukkig is adequaat gereageerd door de politie en is er geen sprake geweest van fysiek geweld tegen personen of schade aan het pand. Toch zijn wij behoorlijk ontdaan. Deze bezetting tast het veiligheidsgevoel van mensen in onze gemeenschap aan.

Wij zijn een vreedzame gemeenschap, volwaardig deel van de Dordtse samenleving’
Het moskeebestuur is voornemens aangifte te doen tegen de bezetters.

Tevens zal de moskee in gesprek gaan met de gemeenschap, de politie en de (gemeentelijke) overheid over verdere maatregelen ter bescherming van de moskee.

Het moskeebestuur wil zich niet door dit soort intimidatie laten leiden....’we zien deze actie als een triest symptoom van een breder fenomeen, een onderlinge verharding in de Nederlandse samenleving. De leuzen die de bezetters hebben gebruikt, laten ook zien welke invloed woorden van bijvoorbeeld politici in het publieke debat daarop hebben.

Iedereen heeft daarin zijn eigen verantwoordelijkheid. Wij nemen die verantwoordelijkheid door open de omgeving tegemoet te blijven treden’
Ten slotte is moskee Al-Fath blij met de vele steunbetuigingen uit de samenleving.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.