Bronzen erepenning uitgereikt aan de heer W.van der Linden

01 september 2016 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Op donderdag 1 september reikte loco-burgemeester, mevrouw R.E.C. Reynvaan – Jansen, om 16.45 uur een bronzen erepenning uit aan de heer W. van der Linden, bestuurder van woningcorporatie Trivire. De uitreiking vond plaats tijdens een afscheidsbijeenkomst van de heer Van der Linden. Deze bijeenkomst was in zaal Machine 3 van het Energiehuis, Noordendijk 148 te Dordrecht.

Aan de heer Van der Linden is de bronzen erepenning van de stad Dordrecht toegekend vanwege zijn verdiensten voor de stad in het algemeen en voor de volkshuisvesting en leefbaarheid in het bijzonder.

Na zijn beroepsopleiding kwam hij als technisch tekenaar in dienst van een Dordts architectenbureau. Na enige jaren maakte de heer Van der Linden de overstap naar de dienst Openbare Werken van de gemeente Dordrecht. In 1987 trad hij dienst van woningstichting De Voortgang en heeft sindsdien verschillende functies bij diverse woningcorporaties bekleed, die uiteindelijk hebben geleid tot zijn laatste functie bij Trivire.

De heer Van der Linden wist als initiator, stimulator en organisator veel te bereiken. Typerend was de wijze waarop hij diverse nieuwbouw- of renovatieprojecten of een totaalaanpak van een herstructurering van een wijk vorm en inhoud gaf. Daarbij waren niet alleen 'stenen' maar met name mensen zijn uitgangspunt.

In de historische binnenstad, maar ook in diverse wijken in Dordrecht, zoals onder meer in Oud-Krispijn, en tal van andere projecten in de Drechtsteden, zijn hier voorbeelden van terug te vinden.

Daarnaast heeft de heer Van der Linden zich ook bijzonder ingespannen voor het realiseren van projecten voor bijzondere doelgroepen. Vanwege deze verdiensten gedurende meer dan 30 jaar heeft het gemeentebestuur van Dordrecht hem de bronzen erepenning toegekend. De inscriptie in de rand luidt: W. van der Linden, markant vormgever van volkshuisvesting en leefbaarheid in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.