Ministerie gaat Dordts idee voor verbetering VVE onderzoeken

05 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Ministerie gaat Dordts idee voor verbetering VVE onderzoeken

DORDRECHT - Digitale prentenboeken om woordenschat peuters en kleuters te vergroten. Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft Dordrecht geselecteerd als één van de vijf gemeenten met het beste innovatieve idee voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Nederland. Hierdoor maakt Dordrecht nu deel uit van het landelijke 'Innovatiecentrum VVE'.
Het Dordtse idee richt zich op de inzet van digitale prentenboeken om kinderen en hun ouders thuis en op de voorschool enthousiast te maken voor lezen. Doel is om de woordenschat en het verhaalbegrip bij peuters en kleuters te vergroten. Als ouders voorlezen heeft dat grote positieve effecten op de ontwikkeling van hun kinderen.

Hoogwaardige VVE
Het NRO heeft namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gemeenten en voorschoolse instellingen uitgenodigd een innovatief plan te maken om de VVE te verbeteren. Omdat Dordrecht en SDK kinderopvang al lang samen investeren in hoogwaardige VVE en voortdurend op zoek zijn naar hoe kinderen een nog betere start kunnen krijgen, hebben ze samen  een plan ingediend.

Zomer
Na de zomer gaan een paar voorschoolse locaties het plan uitvoeren in samenwerking met de peuteropvang van SDK Kinderopvang,  Voorleesexpress Dordrecht (van Stichting Voorlezen) en Vinci Toponderwijs. Een onderzoeksteam geselecteerd door het NRO gaat vanaf september 2017 gedurende drie jaar de effecten van het plan onderzoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.