Waterbus tweede in landelijke OV-Klantenbarometer

22 maart 2017
Waterbus tweede in landelijke OV-Klantenbarometer

DRECHTSTEDEN - Reizigers waardeerden in 2016 de veerdiensten van Waterbus wederom met een hoog cijfer, namelijk een 8,5. Dit blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer, een onafhankelijk onderzoek onder reizigers.

Waterbus, dat de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, is met dit mooie cijfer 2e geworden in de landelijke rangordelijst. Na een score van een 8,0 in 2014 en een 8,3 in 2015 stijgt Waterbus in 2016 naar een 8,5. Het landelijk gemiddelde is een 7,6.

Trots
“In de eerste plaats wil ik de reizigers bedanken voor het vertrouwen. Daarnaast verdienen al onze medewerkers aan boord, in de technische dienst en op kantoor een grote pluim voor deze geweldige prestatie. Het afgelopen jaar was er opnieuw veel aandacht voor het vervoer over water, ruim 1.8 miljoen reizigers maakten gebruik van deze vorm van openbaar vervoer. Niet alleen als vervoermiddel om naar school of werk te gaan, maar steeds vaker ook om op een leuke manier bestemmingen als Kinderdijk of de Biesbosch te bezoeken, aldus een trotse directeur Eric Schipper.”

Rik Janssen, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland: “In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een goed alternatief is voor vervoer over wegen. De wensen en mogelijkheden veranderen voortdurend maar door gebruik te maken van innovaties willen we ervoor zorgen dat Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland wordt. Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal. Ik ben ervan overtuigd dat er de komende jaren nog veel nieuwe initiatieven zullen ontstaan. De provincie wil die in nauwe samenwerking met Waterbus verder vormgeven. “

Goede cijfers voor algemene informatievoorziening
Waterbus scoort hogere cijfers ten opzichte van het landelijke gemiddelde op de items zitplaats, netheid van het voertuig, vriendelijkheid van de medewerkers, het gemak bij het instappen en het kopen van een vervoersbewijs. Uiteraard is er op een aantal items ook ruimte voor verbetering, zoals bij informatie over vertragingen.

Aandeelhouders
Beide aandeelhouders Arriva Personenvervoer Nederland en Koninklijke Doeksen zijn eveneens trots op de resultaten van de Waterbus en benadrukken dat de resultaten van het onderzoek zeer serieus worden genomen. “Waar onze passagiers vinden dat het beter kan, kijkt de vervoerder kritisch naar haar dienstverlening en waar mogelijk worden verbeteringen aangebracht, zodat reizigers tevreden en met plezier met de Waterbus blijven reizen.”

Over Waterbus
Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, er zijn ook losse (dag)kaarten contant aan boord verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee. Waterbus is onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.