Op weg naar 2030; blijvend inzetten op groei: 'Scherp op koers'

11 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Op weg naar 2030; blijvend inzetten op groei: 'Scherp op koers'

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders presenteert een Begroting voor 2020 waarin blijvend ingezet wordt op groei. 2020 is een belangrijk jaar. In dit jaar markeren we namelijk dat Dordrecht 800 jaar geleden stadsrechten kreeg van de graaf van Holland. Die mijlpaal willen we zichtbaar en voelbaar vieren. Het succes van de 'Ode aan de Synode' en de Dordtse editie van 'The Passion' waarmee Dordrecht zich het afgelopen jaar als evenementenstad al flink in de kijker speelde, smaakt naar meer.

Focus
2019 was het eerste volledige jaar van de nieuwe coalitie waarin al veel stappen zijn gezet. Ook in 2020 houden we focus op het groeien naar de stad die we willen zijn in 2030: een groene, levendige stad met ongeveer 140.000 veerkrachtige inwoners met een hoger welvaartsniveau en een stad die sociaaleconomisch in balans is. Dat doen we met een agenda die meelift op het gunstige economische tij en gebaseerd is op de potentie van de stad, met haar aantrekkelijke ligging (poort van de Randstad en uitzonderlijk natuur) en kwalitatief hoge voorzieningsniveau. De ingezette strategie begint voorzichtig zijn vruchten af te werpen. Na jaren van consolidatie stijgt het inwonertal van Dordrecht weer langzaam, waarbij we halverwege 2019 de grens van 119.000 Dordtenaren passeerden.

Wij maken Dordt
Samenspraak en samenwerking zijn essentieel om als stad te groeien en de opgaven waar we in onze stad voor staan te laten slagen. Daarom starten we met de campagne 'Wij maken Dordt'. Samen zetten wij de schouders onder een voortvarende uitvoering van onze groeiambities. De Groeiagenda wordt echter ook ingegeven door urgentie: het financieel perspectief staat onder druk en juist het doorzetten van de groeiambities is een randvoorwaarde om deze tendens te keren. Dat vraagt om lef, realisatiekracht en om investeringen. Zeker nu door recente ontwikkelingen in het sociaal domein bij vrijwel alle gemeenten in het land en ook in Dordrecht en de Drechtsteden de financien nog verder onder druk staan.

Bekijk hier de volledige Begroting 2020.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.