Symbolische overhandiging Dordtpas aan Piet Sleeking

14 november 2019 door Hennie van der Zouw
Symbolische overhandiging Dordtpas aan Piet Sleeking

DORDRECHT - Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om een zogenaamde Dordtpas uit te gaan geven. Dit moet een pas worden voor iedereen, waarmee deelnemers met een fikse korting of soms zelfs gratis naar het museum, de bioscoop, het zwembad of toeristische attracties kunnen, lid worden van een sportvereniging of een cursus volgen.

Tijdens de vergadering van dinsdag 12 november werd er een aangepaste Dordtpas aan Piet Sleeking aangeboden. Beter Voor Dordt maakte er een speciaal fotomoment van, om aan te geven dat zij de initiatiefnemers van deze pas zijn en het dus als een duidelijke overwinning zien dat deze pas daadwerkelijk wordt ingevoerd. De coalitieleden van het CDA, de ChristenUnie/SGP en VVD konden dit echter niet helemaal waarderen, want deze pas is er natuurlijk ook dankzij hun steun gekomen.

In december gaat de pas in de verkoop. In januari gaat hij in gebruik. Mantelzorgers en inwoners van Dordrecht met een laag inkomen ontvangen de Dordtpas gratis. Vrijwilligersorganisaties kunnen hem met korting kopen voor hun vrijwilligers. Naar verwachting zullen er jaarlijks ruim 20.000 Dordtpassen gaan worden uitgegeven.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.