Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jazz & Beyond The Spinshots

Jazz & Beyond The Spinshots

Vandaag zal de Amsterdamse band The Spinshots hun nieuwe album komen presenteren op het Jazzpodium DJS tijdens de Jazz and Beyond avond. The Spinshots hebben een wilde, dampende mix en interpretatie van stijlen en blijft het publiek verbazen: De band neemt haar luisteraars mee op een wilde achtbaarst die dwars door tijd en ruimte gaat. Je denkt 50s tv tunes te horen, of is het toch 60s beat? Wacht! Het is struttin' Soul! Nee man, dat was de vorige maat - het is allang een mix tussen Klezmer en YéYé. Om op te gaan in een Bossanova die Space Age en Bollywood combineert - The Spinshots spelen de soundtrack van een recent verleden dat je lijkt te hebben gemist.

Op het podium slaan the Spinshots toe als een muzikale zandstorm: Hun ritmes, melodieën en hun stage performance veroorzaken een heatwave waar je niet onderuit komt: dans tot je erbij neervalt. Het lijkt wel of thé Spinshots een directe link hebben met een parallel universum, waar naïiteit opeens wel gecombineerd kan worden met het schrijven van sterke composities. Ze moeten zijn gekomen door een scheur in de werkelijkheid, en ze brengen je de een backbeat waarvan je niet wist dat -ie zó back kon zijn.

Ze zien er fantastisch uit, je wil maar al te graag dat ze je mee terugnemen naar die bijzondere plek waar zij vandaan komen.

The Spinshots laten zich inspireren door alles wat los en vast zit. van alle 'moderne' tijden en van overal op de wereld vandaan. Hoewel hun nummers exclusief voor hen geschreven zijn, komen die invloeden hoorbaar terug: 30er jaren bijgaand, 40er jaren popliedjes, 50er jaren rock and roll, en als belangrijkste inspiratiebron alles uit de jaren 60. Je mag van the Spinshots een kokende mix van Spy Fi, Surf, Soul, Beat, Bollywood, Las Vegas Grind, Klezmer, Ethiopiques, Garage en Freakbeat verwachten, met een knalsound alsof het hier om punk gaat. The Spinshots klinken als een leger gedroomde woestijnpiraten die trippend op verjaarde acid wilde muziek spelen op buitgemaakte instrumenten. Hun axiraius is enorm, en iedereen wordt deelgenoot van het avontuur - je danst tot je ogen uit je kop rollen.

Entree 6 euro – 3 euro voor leden

Wanneer?
12 november 2011 van 21.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Jazzpodium DJS, Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.