Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fototentoonstelling Stedenbandrelatie Varna-Dordrecht

Fototentoonstelling Stedenbandrelatie Varna-Dordrecht

De speciale fototentoonstelling vanwege het tienjarig bestaan van de stedenbandrelatie Varna-Dordrecht is tijdens openingsuren te bezichtigen.

Beeld van elkaars leven
Kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Keerkring werkten mee aan die fotoexpositie. In Varna is de Saint Kliment Ohridski primary school bij het project betrokken. De foto-expositie geeft een beeld van de stedenbandrelatie en kinderen uit beide steden vormen zich zo een beeld van elkaars leven. Er zijn bijna 4000 foto's gemaakt door de kinderen waaruit - na een voorselectie van 600 - de jury uiteindelijk 12 foto's heeft uitgekozen. In Varna is hetzelfde proces doorlopen. Van de in totaal 24 foto's wordt een expo gehouden; eerst in de basisschool zelf en nu in het Stadskantoor van het stadskantoor. Dit gebeurt ook in Varna zelf. De tentoonstelling is ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente, de DAF (Dordtse Amateur Fotografen) en openbare basisschool De Keerkring. Stichting Varna heeft het materiaal voor de lessen aan De Keerkring geregeld.

Hechte stedenband
De stedenband Varna- Dordrecht is hecht. Regelmatig worden er bezoeken aan beide steden gebracht en indien mogelijk zoeken burgemeesters en wethouders van de steden elkaar op. In 2011 sloten de steden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de komende 5 jaar met afspraken om samen te werken aan duurzaamheid, cultuur en economie. De gemeente Dordrecht wil met de stedenbandrelatie met Varna “begrip en samenwerking” tot stand brengen tussen de bewoners van Varna (de 3e grote stad van het land) en Dordrecht. Uiteindelijk zou deze relatie een verbetering te weeg moeten kunnen brengen in de relatie Bulgarije en Nederland als Europese lidstaten. Om ook de kinderen van beide steden hierbij te betrekken, is gekozen voor een fotoproject en een expositie waarbij kinderen zelf tonen hoe hun leven in beide landen is.

Wanneer?
Van 21 november 2011 00.00 uur tot 25 november 2011 00.00 uur
Locatie:
in de Stadswinkel in het Stadskantoor
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.