Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Show Yourself: going to the etch

‘Show Yourself: going to the etch’ is een expositie specifiek gewijd aan de magie van het etsen. De deelnemende kunstenaars laten de vernieuwingen binnen deze techniek zien, die continu in beweging is. Zo ontstaat een zoektocht naar de grenzen, de randen van deze grafische kunstvorm.

Deelnemerslijst: Aline Eras, Claudia Botero, Rinke Nijburg, Rob Voerman, Mirka Farabegoli, Saskia de Marée, Tijs Rooijakkers, Stijn Peeters, Susanne Sørensen, Cornelie Samsom en Laura Casas Valle

Een ets toont het persoonlijke handschrift van de kunstenaar in al zijn intieme details. Anderzijds is de relatie tussen een ets en de toeschouwer afstandelijker en indirecter, omdat de afbeelding via het drukproces een omweg aflegt. Dit voor etsen kenmerkende spanningsveld, tussen intimiteit en afstandelijkheid, schept in onze ogen ruimte voor eigenzinnigheid en verbeelding.

Klassiek etsen herbergt een traditie van strenge regels en procedures waarmee makers zich tot het proces dienen te verhouden. In werkplaatsen is voelbaar dat het niet om een techniek, maar om een cultuurgoed gaat.

In onze postmoderne beeldcultuur, zowel in de samenleving en beeldende kunst, is de sfeer echter anarchistisch. De enige regel is: er zijn geen regels. Niet een procedure of traditie, maar de eigen individuele impuls is leidend.

Deze tentoonstelling laat zien hoe twee werelden – die van beheersing, vakmanschap en traditie en die van chaotische en moderne beeldcultuur – elkaar raken en verrijken.

Rondleiding zondag 5 februari om 13:30 uur door Ondine de Kroon . Graag opgeven via email. Aansluitend zal Ondine de Kroon een lezing verzorgen, getiteld "Drama's en dromen, licht en donker in de etskunst", 15:00. Iedereen is welkom!

Kunstenaarsgesprek zondag 12 februari, 15:00 uur

De rondleiding en de lezing zijn gratis. Reserveren gewenst via email.

Wanneer?
Van 14 januari 2012 00.00 uur tot 12 februari 2012 00.00 uur
Locatie:
Teekengenootschap Pictura, Voorstraat 190
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.