Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

10 Dordtse Kerken open tijdens Monumentendag

10 Dordtse Kerken open tijdens Monumentendag

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de Open Monumentendag 2019 plaats. Het thema van dit landelijke evenement is ‘plekken van plezier’. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?

In Dordrecht doen 10 kerken mee aan Open Monumentendag.

Wiebe van Horssen, missionair coördinator van Missie Dordt, verteld: “De kerk is meer dan een plek van kort plezier. Het is voor generaties door een plek van blijvende vreugde. Naar deze monumenten gingen en gaan mensen voor het Evangelie, wat blijde boodschap betekend. We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te nemen in één of meerdere kerken en te ontdekken waarom mensen hier zoveel vreugde ervaren.”

De deelnemende kerken zijn:
•          Augustijnenkerk, Voorstraat 216
•          Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45
•          Julianakerk, Mauritsweg 286
•          Wilhelminakerk, Blekersdijk 41
•          Trinitatiskapel, Vriesestraat 22
•          Bonifatiuskerk, Wijnstraat 117
•          Grote Kerk, Lange Geldersekade 2
•          CGK Centrum, Dubbeldamseweg Noord 1
•          Kruiskerk, Vrieseweg 64
•          Remonstrantse Kerk, Cornelis de Wittstraat 28

Voor meer informatie en het programma per locatie zie: www.monumentenindordrecht.nl.

Wanneer?
Van 14 september 2019 00.00 uur tot 15 september 2019 00.00 uur
Organisator
Missie Dordt
Locatie:
Divers, zie bovenstaand
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.