Alles over Dordrecht...

Wie zijn we

Dordrecht.net is een initiatief van Avant.nl te Papendrecht (opgericht in juni 1999) en maakt deel uit van Drechtsteden.net, de samenwerkende digitale steden uit de Drechtsteden (www.papendrecht.net, www.alblasserdam.net, www.ambacht.net, www.sliedrecht.net en www.zwijndrecht.net).

Dordrecht.net is in de eerste plaats een ontmoetingsplek met een sociale insteek voor Dordtenaren door het aanbod van algemene informatie en nieuws. Verder wil het een compleet aanbod van Dordtse links aanbieden en fungeert het op deze wijze als dé startpagina voor Dordrecht.

Een virtueel plein is een ontmoetingsplek/verzamelplaats voor allerlei soorten bedrijven, organisaties en personen die iets gemeenschappelijk hebben op het Internet. De websites en het nieuws op Dordrecht.net hebben gemeenschappelijk dat zij alle uit Dordrecht afkomstig zijn. Embleem Het embleem bestaat uit vier karakteristieke foto's van Dordrecht en laat direct zien dat het om Dordrecht gaat.
Het embleem van Dordrecht is ook op polo-shirt of jas verkrijgbaar, voor meer informatie klik hier.

 
Foto linksboven: 
Een mooi uitzicht op een haven in Dordrecht voor verschillende schepen vlak bij de binnenstad. Dordt als historisch plaats op een eiland heeft veel met water, dat vooral na de St. Elisabethvloed van 1421 de stad bepaalde.

Foto rechtsboven:
Hotel Bellevue en omgeving. Een bekend beeld in Dordrecht.

Foto linksonder:
De Augustijnenkerk heet de naam behouden die hoorde bij de tijd van het Augustijnenklooster tot 1572.  Oorspronkelijke bouwperiode 1293, verbouwd rond 1450 uitgebreid met zijbeuk. De voorgevel, in Waterstaat stijl, is uit 1773. Tussen 1994 en 1996 is de kerk gerestaureerd. De kerk bezit een Maarschalkerweerd-orgel uit 1899. Dit instrument is nog in originele staat.

Foto rechtsonder:
Standbeeld gebroeders de Wit. Johan en Cornelis de Witt klommen in de zeventiende eeuw hoog op de politieke ladder. Hun lot was droevig: zij werden door zoals geschiedenisboeken melden het grauw vermoord in 1672. Hun standbeeld staat op de Visbrug als ode aan twee beroemde Dordtenaren, waarbij Johan de Witt als raadspensionaris ook het landsbelang diende en bijna burgerpresident van de republiek was.

Met het embleem treedt Dordrecht.net naar buiten en wordt gebruikt voor muismatten, T-shirts, stickers en is te vinden in allerlei openbare gelegenheden in Dordrecht.