Dordtenaren top tegen TOP: 3-1 overwinning

15 februari 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Met Harry van den Ham aan het roer werd aanvallender voetbal verwacht. Met Hogesteger naast Gravenberch en Vermeulen er kort achter had FC Dordrecht veel meer stootkracht voorin. Het resulteerde dan ook in een verdiende 3-1 overwinning in het Frans Heesen Stadion. Gravenberch (2x) en Vermeulen namen de Dordtse treffers voor hun rekening.

Al vroeg in de wedstrijd ontstonden er de eerste kansen voor onze Schapekoppen. Zo was er in de zesde minuut al een geweldig uitgespeelde mogelijkheid voor de Dordtenaren. Hogesteger legde terug op Schuurman, die vanuit buitenspelpositie op de keeper schoot. Enkele minuten later schoot Danzell Gravenberch  raak in de verre hoek. Het eerste doelpunt voor FC Dordrecht van de oud-TOP speler. Niet veel later kwam er ook voor Kevin Vermeulen een levensgrote kans om de voorsprong uit te breiden, maar hij wist ondanks een open goal het net niet te vinden. Het waren vooral de Dordtenaren die kansen creëerden en  het balbezit hadden. Toch wist van der Heijden uit een rebound de Ossenaren op een gelijke hoogte te brengen. Onze groen-witten lieten hun kop niet hangen.Vrijwel direct na de tegengoal kwamen de Schapekoppen weer op voorsprong. Nadat Hogesteger een grote kans liet liggen, kopte Vermeulen in de rebound raak. Als kers op de taart schoot Gravenberch vlak voor rust geweldig raak in de kruising en maakte zo zijn tweede doelpunt van de avond. De teams gingen met een tussenstand van 1-3 de kleedkamers in.

Er heeft ongetwijfeld gedonderd in de kleedkamer van TOP Oss. De gastheren kwamen dan ook met een hele andere mentaliteit het veld op voor de tweede helft. De Ossenaren hadden na de rust twee grote kansen, de eerste kwam vanuit Rommens maar haalde de goal net niet, en de tweede vloog de tribune in. Niet alleen de Dordtse veldspelers wisten zich te onderscheiden, ook Havekotte stond de tweede helft zijn mannetje. Met enkele geweldige saves hield de doelman de veilige marge van twee intact. Ook het houtwerk hielp een handje mee. Zowel paal als lat werd geraakt door de Brabanders die met hun hoofd misschien al bij de carnaval zaten. Maar in een overwinning moet het meezitten, en dat gebeurde ook aan Dordtse zijde. Er werd niet meer gescoord en zo eindigde de wedstrijd in 3-1 voor FC Dordrecht.

Volgende week speelt FC Dordrecht in eigen huis tegen De Graafschap. Bij een overwinning kan FC Dordrecht stijgen op de ranglijst! Tot dan!

Bron: FC Dordrecht.