Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht neemt deel in Centrum Topsport'
03feb

Dordrecht neemt deel in Centrum Topsport

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht werkt voortaan samen met het Centrum Topsport en Onderwijs Metropool Den Haag-Rotterdam-Dordrecht. CTO Metropool is één van de vijf centra in Nederland die de topsport stimuleren. Andere CTO plekken zijn Papendal, Amsterdam, Heerenveen en Eindhoven. Ze zorgen voor goede mogelijkheden voor topsporters om te trainen, studeren en wonen, in nauwe samenwerking met de sportbonden. Dordrecht draagt jaarlijks met geld en mankracht bij aan de activiteiten van CTO Metropool.

Dordrecht heeft zelf al ruime ervaring met talentbegeleiding door het Dordt Sport Talentcentrum, , met dank aan de Sportboulevard als volwaardige topsportaccommodatie. Zo huisvest Dordrecht het  topsportprogramma Shorttrack. Daarnaast huisvest de Sportboulevard 4 andere talentprogramma's (RTC's) waterpolo, ijshockey, kunstrijden en korfbal. Door krachtenbundeling willen CTO Metropool en gemeente eraan bijdragen dat sporttalenten zich kunnen ontwikkelen tot topsporters. CTO Metropool en gemeente zullen topsportprogramma's en instroomprogramma's ondersteunen. De gemeente spant zich in om een optimale combinatie van topsport en studie mogelijk te maken.

Scoren
Wethouder Marco Stam ziet goede kansen in de samenwerking. ,,Dordrecht ziet het belang van topsport. Zowel voor de talentvolle sporters zelf, als voor publiek. Kijk maar eens naar het succes van de World Cup Shorttrack. Daarom samen te werken met het CTO kunnen we, om het in sporttermen te zeggen, nog meer scoren."

Talentontwikkeling
De geemnte Dordrecht wil talenten uit de regio de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen en eventueel door te groeien naar de (inter)nationale topsport. Dordrecht wil  meer sportieve voorbeelden krijgen om trots op te kunnen zijn. In Dordrecht krijgen talenten de ruimte en de kans om zich maximaal  te ontplooien. Zij zijn daarmee een voorbeeld en inspiratiebron voor hun leeftijdsgenoten.Deel dit bericht met je vrienden!