Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Podiumplaatsen kunstrijders in  Alkmaar'
21jan

Podiumplaatsen kunstrijders in Alkmaar

DORDRECHT - De wedstrijdrijders van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht  waren  in verschillende categorieën  ruim vertegenwoordigd op de 3e  en laatste selectiewedstrijd  18 en 19 januari op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Er werden mooie resultaten behaald en bijna alle rijders hebben zich gekwalificeerd deelname aan het NK.

Goud en twee maal zilver voor kunstrijdsters van Dordtse Vereniging
Bij de Junioren dames reed  Dani Loonstra (15) uit Barendrecht een prima wedstrijd  en eindigde met 125,64 punten  op de 2e plaats. In de categorie Advanced Novice dames heeft de Dordtse vereniging vijf rijdsters en wist de 13 jarige Julia van Dijk in een veld van 22 rijdsters  in zowel de korte als de lange kür zeer verdiend de eerste plaats voor zich op te eisen. Clubgenote Lilia Luponava (11) uit Den Haag eiste de tweede plaats op het podium voor zich op. Emilie Schop (13)  uit Dordrecht eindigde op een mooie  6e plaats.

De rijdsters uit de Hoeksche Waard Josefine Boer (13) en Britt Harmsen (14)  eindigden op de plaatsen 9 en 13. In de categorie Basic Novice dames en een veld van maar liefst 29 rijdsters  reden vier  DDD dames. De Dordtse  Angel Delevaque (9) eindigde op een zeer mooie 6e plaats,  Kira van Mensvoort  (11), Gabi Loonstra (11), Elisa Westerhof (11)  en Sharon Luit (11) eindigden op een respectievelijke 13e, 16e en e en 20e e plaats.

De  gekwalificeerde rijders zullen  uitkomen op  het Nederlands Kampioenschap van 20 t/m 23 februari 2020 in Den Haag. De rijders werden in Alkmaar  gecoacht door trainsters Monique Koops,  Marieke Ter-Kruithof en Nicole Goossens.

Foto onder: vlnr Sharon Luit, Angel Delevaque, Gabi Loonstra, coaches Moniuqe Koops en Marieke Ter-Kruithof, Elisa Westerhof en Mira van Mensvoort
Foto boven: vlnr Josefine Boer, Dani Loonstra, Britt Harmsen, Julia van Dijk, Lilia Lupanova en Emilie SchopDeel dit bericht met je vrienden!