Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoolschaaktoernooi groot succes'
22nov

Schoolschaaktoernooi groot succes

DORDRECHT - Woensdag 20 november vond het jaarlijkse schoolschaaktoernooi plaats in de kantine van DeetosSnel. Schaakclub Dordrecht organiseerde dit voor de 2e keer, samen met Dordt Sport en 20 stagiaires van de opleiding Sport & Bewegen Da Vinci college.

Er waren ongeveer 80 enthousiaste schoolkinderen, die vol overgave met elkaar de strijd zijn aangegaan. Ze waren verdeeld in poules op basis van leeftijd, de winnaars gingen uiteraard met een beker naar huis. Alle deelnemers ontvingen tevens een mooi vaantje als aandenken en een flyer met de contactinformatie van Schaakclub Dordrecht. De boodschap was dat ze allemaal welkom zijn om een keer mee te doen op een clubavond. Op een gemiddelde avond zijn er op de club ongeveer 20 kinderen, maar daar kunnen er nog wel een paar bij.

Los van het plezier van de kinderen valt het op dat de stagiaires ook veel plezier hebben. Sommigen kennen het schaakspel van vroeger en sommigen helemaal niet. Na een spoedcursus door jeugdleiders van schaakclub Dordrecht brengen ze het er over het algemeen goed vanaf. Dat schaken een spannende (denk)sport is, is voor schakers algemeen bekend. Het is dan leuk om te zien dat dit ook gerealiseerd wordt door sportieve jongeren die waarschijnlijk bij de start van hun opleidingsjaar niet hadden gedacht dat ze tafelleider zouden zijn bij een schoolschaaktoernooi.

We kijken terug op een geslaagde dag, met dank aan DordtSport, de stagiaires van het Da Vinci en onze eigen bijdragen. Tegen de tijd dat de avond viel zijn alle schaakmaterialen weer terechtgekomen in de kast in onze Crabbehoeve zodat we dinsdag weer de deuren kunnen openen, voor de jeugd.

Door Wouter de BruinDeel dit bericht met je vrienden!