FC Dordrecht hard onderuit bij FC Eindhoven (5-1)

20 augustus 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht is vrijdagavond in de Keuken Kampioen hard onderuit gegaan tegen FC Eindhoven. In Brabant ging de ploeg van Claudio Braga met 5-1 ten onder. Marcelo Lopes maakte namens de thuisploeg een hattrick. Oud-Feyenoorder Joey Sleegers en Branco van den Boomen maakten de andere goals voor Eindhovenaren. Pedro Marquez deed vlak voor tijd voor Dordrecht nog wat terug.

In de eerste helft leek het er nog helemaal niet op dat FC Dordrecht tegen een harde nederlaag zou aanlopen. Dordrecht kreeg voor rust nog een grote kans via Jeremy Cijntje, maar zijn inzet ging voorlangs.

Vlak voor rust was het vervolgens FC Eindhoven dat wél op voorsprong kon komen. Marcelo Lopes maakte namens de ploeg uit Eindhoven de 1-0. Met die stand gingen de ploegen vervolgens ook rusten.

Eindhoven zet door
Na ongeveer een uur spelen wist Branco van den Boomen met een mooie knal FC Eindhoven ook op 2-0 te schieten. Slechts zes minuten later kon Lopes wederom een doelpunt bijschrijven: 3-0. En daar bleef het in Eindhoven niet bij. Oud-Feyenoorder Joey Sleegers maakte na zeventig minuten voetbal de 4-0. Marcelo Lopes maakte daarna zijn hattrick in de 81e minuut compleet: 5-0.

Nul uit twee
Pedro Marques deed namens FC Dordrecht drie minuten voor tijd nog wat terug, maar dat was slechts voor de statistieken. ‘Dordt’ heeft na twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nog geen punt behaald. Op de eerste speeldag ging het ook tegen NAC Breda met 0-2 onderuit.

Scoreverloop
44' 1-0 Marcelo Lopes
58' 2-0 Branco van den Boomen
64' 3-0 Marcelo Lopes
70' 4-0 Joey Sleegers
81' 5-0 Marcelo Lopes
87' 5-1 Pedro Marques

Bron: RTV Rijnmond.