FC Dordrecht op bezoek bij TOP Oss in slotfase onderuit: 1-0

27 april 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Waar de wedstrijd lang leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, heeft FC Dordrecht toch nog een nederlaag geleden in Oss. Door een doelpunt van oud-Spartaan Huseyin Dogan pakte TOP vijf minuten voor tijd de volle winst.

De wedstrijd begon vrijdagavond met mogelijkheden aan beide kanten. Zo was Dordt gevaarlijk via onder andere Summerville en Zamouri, maar mocht het aan de andere kant niet klagen dat de thuisploeg niet tot scoren wist te komen in de eerste helft.

De tweede helft bood weinig spektakel. FC Dordrecht was kort na rust nog gevaarlijk via wederom Summerville, maar liet daarna weinig meer van zich horen. TOP Oss kreeg ruim twintig minuten voor tijd al een enorme mogelijkheid op de openingstreffer, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Een kwartier later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Dogan kwam naar binnen, schoot raak in de korte hoek en bezorgde TOP Oss een plek in de play-offs. FC Dordrecht probeerde nog aan te zetten in de laatste minuten van de wedstrijd, maar kwam niet meer tot mogelijkheden.

Bekijk hierboven de interviews van verslaggever Sander Verrips met Claudio Braga en Bo Breukers.

Opstelling FC Dordrecht
Janssen; Stankov, Peijnenburg, Montsma, Green; Smith, Beukers (86' Power), Schuurman; Zamouri, Zwarts, Summerville.

Scoreverloop
85' Huseyin Dogan 1-0

Bron: RTV Rijnmond.