Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Speciale vrouwenracefietsdag in Dordrecht op zaterdag 11 mei'
05apr

Speciale vrouwenracefietsdag in Dordrecht op zaterdag 11 mei

DRECHTSTEDEN - Op 11 mei organiseert de Dordtse Toerclub ‘De Mol’ een speciale racefietsdag voor vrouwen. Tijdens deze dag kan iedereen kennismaken met de fietssport. Ook wie al langer fietst kan iets opsteken van de dag. De vereniging organiseert namelijk korte tochten op verschillende niveaus, dus voor zowel beginnende als voor gevorderde rijders. Bezoekers kunnen de hele dag door meedoen aan allerlei gratis workshops deze gaan over  de opbouw van een fietstraining, sportvoeding, bandje wisselen en over fietsonderhoud.

Mannen en kinderen
Uiteraard zijn mannen en kinderen welkom. Voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud is er een gratis crèche. Enkele workshops zijn ook voor mannen toegankelijk.

Giant leenfietsen
Fietsfabrikant Giant stelt verschillende fietsen beschikbaar van het merk Liv die de deelnemers gratis kunnen uitproberen. Ook zorgt Giant voor een volgauto bij de toertocht.

Wielerkampioen Lucinda Brand
Wat zou een vrouwenracefietsdag zijn zonder het boegbeeld van de Mol: Lucinda Brand? Zij werd in januari 2019 Nederlands kampioen veldrijden en heeft ook bij andere wedstrijden op de weg grote prestaties neergezet. Lucinda verzorgt op 11 mei een training en fietst mee in het peloton.

Waar?
De vrouwenracefietsdag van ‘De Mol’ vindt plaats op en bij de wielerbaan van De Mol  Vogelaarsweg 6 in Dordrecht en duurt van 10.00 tot 18.00 uur.

Informatie en vragen
In april gaan leden van de Mol de regio in om flyers uit te delen op de plaatselijke weekmarkten. Geïnteresseerden kunnen zich direct aanmelden voor een training.

11 april Strijen, Oud Alblas
12 april Dordrecht
13 april s Gravendeel Nieuw Lekkerland en Neder Hardinxveld
17 april Sliedrecht Bleskensgraaf en HI Ambacht
29 april Alblasserdam
30 april Zwijndrecht Papendrecht en MolengraafDeel dit bericht met je vrienden!