Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste team Schaakclub Dordrecht afgelopen week Kampioen geworden'
02apr

Eerste team Schaakclub Dordrecht afgelopen week Kampioen geworden

DORDRECHT - Het eerste team van Schaakclub Dordrecht is afgelopen week Kampioen geworden in de Hoofdklasse van de Rotterdamse Schaakbond. Dat gebeurde via een zwaar bevochten 4,5-3,5 overwinning in de laatste uit wedstrijd tegen Sha Mata.

Dordrecht is daarmee de eerste winnaar van een nieuwe opzet in de Nederlandse schaakwereld, waarbij landelijk en regionaal de competities gesplitst zijn. Het team, onder aanvoering van Internationaal Meester Mark Timmermans, wist gerenommeerde tegenstanders zoals Charlois Europoort, Spijkenisse en Krimpen a/d IJssel voor te blijven door 7 van de 9 wedstrijden in winst om te zetten. Teamleider Lennard den Boer: "We zijn wel door het oog van de naald gekropen".

Ook op landelijk niveau in de tweede klasse draait het vlaggenschip van Schaakclub Dordrecht goed mee. Teamleider Adri Timmermans is nog niet helemaal zorgen vrij, maar de resterende 2 wedstrijden moeten degradatie wel voorkomen. "Schaakclub Dordrecht behoort inmiddels met bijna 100 leden en liefst totaal 14 vertegenwoordigde teams tot de grootste schaak-verenigingen in de Rotterdamse bond", aldus een trotse voorzitter Arend van Grootheest.

Naast de vaste clubavond op dinsdag in de Crabbehoeve is Schaakclub Dordrecht ook overdag actief met promotie van de schaaksport in de Dordtse wijken. Het Theehuis in Sterrenburg is recent daarvan een geslaagd voorbeeld.

Volgende week zaterdag zal, met goed weer, ook het grote schaakspel op het Scheffersplein weer uitgestald worden door de initiatiefnemer Kok Kraaijeveld van de Klockelaer.Deel dit bericht met je vrienden!