Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Overlijden van Robine Mol (14) maakt veel reacties los tot burgemeester toe'
27mrt

Overlijden van Robine Mol (14) maakt veel reacties los tot burgemeester toe

DORDRECHT - Alle voetbalwedstrijden van Oranje Wit beginnen zaterdag met een minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van Robine Mol (14).

Ze verloor na bijna een jaar haar strijd tegen leukemie. Voorzitter van  Oranje Wit Jan-Willem Bozuwa laat op de website van de club ook weten dat de feestavond van zijn vereniging 30 maart niet zal doorgaan.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht reageerde via twitter op het overlijden van Robine: ,,Dit bericht raakt me. Ik heb dit moedige meisje op verzoek van haar tante enkele weken geleden nog een brief gestuurd. Ik wens al haar dierbaren veel sterkte!"

Robine zat in de sportklas van het Zwijndrechtse Develstein college en was een positieve en enthousiast lid van de meisje afdeling van voetbalclub Oranje wit. Daarom zijn er ook berichten over haar overlijden verschenen bij  het Develstein College op zijn website en sv Oranje Wit op haar facebookpagina.  Leden van het meisjeselftal waarin Robine speelde, kwamen voor haar teamspeelster persoonlijk in actie en voor de strijd tegen kinder kanker.

Robine was een grote fan van Feyenoord en Robin van Persie in het bijzonder. AD De Dordtenaar besteedde in juni 2018 nog in een groot verhaal aandacht aan de ontmoeting tussen Robine en Robin.

Toen schreef de krant: Dat Robine een doorzetter is, staat buiten kijf. Ze wist zichzelf op school naar een hoger niveau te tillen zodat ze naar de sportklas van het Develsteincollege mocht. Nota bene een week voor de diagnose heeft ze nog een toetsweek, waarin ze voor alle vakken een voldoende haalt. ,,Terwijl ze toen al niet lekker was."

De krant  AD De Dordtenaar  meldt vandaag (woensdag 27 maart) ook haar overlijden. Ook de website van RTV Dordrecht meldt net nieuws over Robine.Deel dit bericht met je vrienden!