Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geslaagde ondernemersavond bij Dordtse Kunstrijvereniging'
18feb

Geslaagde ondernemersavond bij Dordtse Kunstrijvereniging

DORDRECHT - De Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden viert dit jaar het 40 jarig jubileum en nodigt tijdens dit jubileumjaar lokale en regionale ondernemers uit om de verbinding tussen het  bedrijfsleven en topsport te vinden.

Tijdens de eerste editie afgelopen week werd er een redelijk grote opkomst verwacht en mocht de vereniging een leuke groep ondernemers verwelkomen.

Zij werden welkom geheten door Petra van Rooij voorzitter van de Dordtse Kunstrijvereniging en Dennis van Rijswijk, locatiemanager van Optisport. Het gezelschap werd uitgenodigd  voor  een “kijkje achter de schermen”  met een rondleiding door de accommodatie op de Dordtse Sportboulevard .

Zowel in het zwembad, sporthal en de ijshal waren er sportactiviteiten op dat moment. Ruim aandacht werd gegeven aan de ijssporten. Op dat moment was er een goaly training door de ijshockeyers t te zien en de training van de kunstrijders waarbij Juniore rijdster Dani Loonstra haar technisch moeilijke korte kür liet zien. Bij de diverse trainingsonderdelen was er ruime uitleg zoals bij de Prospinner,  een innovatief apparaat om sprongen en pirouettes off ice te oefenen.

Na de rondleiding kon het gezelschap zich te goed doen aan heerlijke hapjes en een drankje, waarna voorzitter Petra van Rooij van Kunstrijvereniging De Drechtsteden een presentatie verzorgde over het nationale  kunstrijden  en in het bijzonder binnen de  Dordtse vereniging.

Angela Verkerk verzorgde namens de Gemeente Dordrecht een mooie presentatie over de rol van betekenis in de Dordtse Topsport en het verenigingsgebeuren in Dordrecht. De Kunstrijvereniging is één van de twee nationale Verenigingen voor  Talent ondersteuning (VTO) en wordt  hierin voor een deel gefaciliteerd  door de gemeente  Dordrecht.

Als laatste spreker gaf Herman de Haan, algemeen directeur van de KNSB, een kijkje in de organisatie en wat dit kan betekenen voor het kunstrijden in Nederland, de sport die  internationaal  als één van de grootste ijssporten te boek staat maar nationaal de kleinste  ijssport is.

In Nederland wordt momenteel hard gewerkt om het kunstrijden naar een hoger plan te trekken en dit  zal moeten beginnen bij de breedtesport en de verenigingen, waarvan DDD een van de grootste kunstrijverenigingen in Nederland is. Momenteel behoren de DDD rijdsters tot de top van Nederland en boeken ook steeds meer internationale successen.

Bestuur en trainersteam hopen met deze informatieve bijeenkomsten het bedrijfsleven te interesseren  voor sponsoring  van deze  schaatsdiscipline en heeft hiertoe een aantal sponsorpakketten aan te bieden.

De Dordtse Vereniging spreekt van een succesvolle eerste avond en is voornemens met dit concept nogmaals de lokale en regionale onder nemers uit te nodigen.Deel dit bericht met je vrienden!