Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Braga over regioderby tegen Sparta:
15feb

Braga over regioderby tegen Sparta: "Ze hebben hoge pieken, maar zijn ook kwetsbaar"

DORDRECHT - FC Dordrecht kwam afgelopen week in extremis terug tegen Helmond Sport en hoopt vrijdagavond de goede vorm voort te zetten. Dan komt buurman Sparta op bezoek, en Braga stelt dat de overwinning tegen Helmond Sport weleens als doping kan werken voor zijn ploeg: "Een overwinning is altijd goed en voor ons eigen publiek kunnen we tegen Sparta ook goed voor de dag komen denk ik."

Daarnaast is Braga te spreken over de ontwikkeling die zijn ploeg doormaakt na een erbarmelijke eerste seizoenshelft: "Het veldspel wordt steeds iets beter en dat komt mede door versterkingen als Joël Zwarts, Jari Schuurman en Crysencio Summerville", zo zegt de trainer van FC Dordrecht, die wel erkent dat er op verdedigend vlak nog wat valt te winnen: "Daar valt nog wat werk te verrichten, maar dat is helemaal niet erg. We moeten ons gewoon erop richten om te blijven groeien."

Sparta
Over Sparta is Braga helder: "Het is gewoon een ploeg met veel individuele kwaliteiten die nog steeds om promotie meedoet. Maar het is wel een tegenstander die laat zien ze hoge pieken hebben maar ook kwetsbaar zijn en het niet elke week kunnen opbrengen."

Tegelijkertijd denkt de coach met Portugese roots niet dat de slechte vorm van Sparta in het voordeel van zijn ploeg kan werken: "Daardoor zijn ze denk ik extra geprikkeld. Maar ik denkwel dat er zodoende in de omschakeling voor ons wat valt te halen tegen Sparta."

Bron: RTV Rijnmond.

Zie ook:
FC Dordrecht pakt drie punten in Helmond na bizarre slotfase (za, 9 feb 2019)
Schuurman goud waard voor veerkrachtig FC Dordrecht (zo, 3 feb 2019)
FC Dordrecht verandert van stichting in een bv (do, 31 jan 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!