KCC wint degradatiekraker van DeetosSnel

03 februari 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - KCC heeft zaterdagavond met overmacht de degradatiekraker van DeetosSnel gewonnen. In sporthal Schenkel werd het 26-17 in het voordeel van de ploeg uit Capelle aan den IJssel.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd werd er door zowel KCC als DeetosSnel weinig gescoord. Daarna kreeg de thuisploeg het op de heupen waardoor de KCC uitliep tot 7-2. DeetosSnel was niet bij machten het gat met KCC te dichten waardoor er bij rust 12-7 op het bord stond.

Na rust voltrok zich een doemscenario voor DeetosSnel. De Dordrechtenaren kregen de achterstand niet weggewerkt en keken binnen tien minuten na rust tegen een achterstand van tien punten aan. Op het einde van de wedstrijd kon DeetosSnel nog terugkomen tot 26-17, maar dat bleek een doekje voor het bloeden.

Na afloop was KCC-speler Steven Verhoeff dan ook dik tevreden met de prestatie van zijn ploeg. "We waren bezig met elkaar beter maken. Je mag op dit niveau ook nooit op strijd verliezen."

Jimin de Vries van DeetosSnel kan het verlies nog niet bevatten: "Zij kwamen in de flow, de ballen vlogen om onze oren." Zijn coach, Patrick Muurling sloot zich aan bij de woorden van zijn pupil: "We kregen geen controle op hun eerste schot, daardoor wonnen we te weinig duels."

Bron: RTV Rijnmond.
Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)