Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'FC Dordrecht verandert van stichting in een bv'
31jan

FC Dordrecht verandert van stichting in een bv

DORDRECHT - FC Dordrecht is vanaf 7 februari 2019 niet langer een stichting maar een bv (besloten vennootschap). Met die omzetting gaat de club ook aandelen in omloop brengen.

'Er is voor gekozen om aandelen uit te geven om zo meer geld te genereren. Hiermee kunnen we ons negatieve eigen vermogen wegwerken. En dat is weer noodzakelijk voor de eventuele nieuwbouw', aldus Hans de Zeeuw tegenover RTV Rijnmond.

De veranderingen horen ook bij de nieuwe organisatiestructuur van de club. Naast een nieuwe voorzitter treedt John Weerman toe tot de RvC, waartoe ook Gertjan van den Bergh en Lennard Bouwer behoren. Volgens De Zeeuw verandert er verder niet veel. 'De huidige directie blijft gewoon hetzelfde en ook in de RvC blijven gewoon verder dezelfde mensen zitten'.

Binnenkort wordt ook een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen benoemd. Nu is algemeen directeur Hans de Zeeuw ook waarnemend voorzitter en daar is vaak kritiek op, omdat De Zeeuw in feite zichzelf controleert. 'Dat is oud nieuws en daar zijn we dan gelijk ook vanaf'.

Komende donderdagavond zal Hans de Zeeuw op een supportersavond tekst en uitleg geven. Daar zal verder ook worden ingegaan op de ongerustheid bij een gedeelte van de achterban. Fans zijn bezorgd over het samenwerkingsverband met Feyenoord, omdat een gedeelte van de fans van mening is dat dat ten koste gaat van de identiteit van de club.

Bron: RTV Rijnmond.
Bron foto: Wim van de Pol.Deel dit bericht met je vrienden!