Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nog twee Dordtse schakers in race voor promotie bij Tata Steel Chess ' Ook wethouder Piet Sleeking is een verdienstelijk schaker
24jan

Nog twee Dordtse schakers in race voor promotie bij Tata Steel Chess

DORDRECHT - Twee spelers van schaakclub Dordrecht scoren opvallend in het internationaal Tata Steel Chess toernooi in Wijk aan Zee.

Na zes van de negen ronden zijn Rik de Wilde (tweede klasse) en Lammie Schakel (vierde klasse) nog in de race voor een promotieplaats. Jacques Hennekes (tweede klasse) weet zich tot nu toe goed te handhaven na zijn promotie in 2018.


Johan van der Griend staat in de vierde klasse in de middenmoot, nadat hij eerde in de week-vlierkamp promotie pakte naar een hoger nivo.

De Dordtse schaker speelde dit jaar al achter een afscheiding (de zogeheten touwen). Dat was markant te noemen.

In de historie van de club deden nog nooit eerder meer dan tien schakers mee in het belangrijkste schaaktoernooi van Nederland, dat een wereldwijde status heeft.

Naast de tienkampen en de vierkampen zijn er ook speciale schaakgroepen. Hans Berrevoets kwam uiteindelijk met 4,5 uit 7 een half puntje te kort om de titelrace vol te houden in het Nederlands kampioenschap voor journalisten. De landelijke journalisten website VILLAMEDIA meldt dat Benno de Jongh, Peter Boel, Alexander Munninghoff en Carl Hoekstra wel samen met 5 uit 7 aankwamen. Via een snelschaaktoernooi won uiteindelijk Benno de Jongh.

Op de website van tata Steel chess kunnen de resultaten va de Dordtse spelers in hun  tienkamp tot en met zondag gevolgd worden. Volgend jaar begint het toernooi al op 10 januari en loopt het door tot 26 januari.Deel dit bericht met je vrienden!