Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schaakclub Dordrecht 1 begint met overwinningen in twee afzonderlijke competities'
29sep

Schaakclub Dordrecht 1 begint met overwinningen in twee afzonderlijke competities

DORDRECHT - Het eerste team van schaakclub Dordrecht gaat voor twee kampioenschappen onder leiding van internationaal meester (IM) Mark Timmermans. Het achttal speelt in de tweede klasse landelijk van de KNSB. Daarnaast komt het uit in de hoofdklasse van de RSB.

Voor de eerste keer dit seizoen zijn de twee competities losgeknipt van elkaar. In de tijd van de bekende schaker Pank Hoogendoorn (zie foto) kon Dordrecht 1 maar voor een kampioenschap gaan.

Dordrecht was aan het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw met spelers zoals Hoogendoorn naar de landelijke competitie gepromoveerd. Het eerste team speelde op een jaar na altijd in de zogeheten KNSB competitie.

Dit seizoen kon de vereniging een tweede KNSB team inschrijven. Dat deed overigens ook Sliedsrecht.  Dordrecht 1 won de eerste wedstrijd in de twee competities.

De vereniging heeft in de eerste klasse van de RSB zelfs drie teams spelen met als rugnummers 2, 3 en 4.  De Willige Dame ook uit Dordrecht heeft ook in de eerste klasse een team dat tegen twee achttallen van Dordrecht zal moeten uitkomen. Willem Platje volgt het nieuws van deze schaaksoos op de website van de club op de voet.

Nog meer schaaknieuws op de website van schaakclub Dordrecht of bij Tomsschaakboeken.nlDeel dit bericht met je vrienden!