FC Dordrecht verliest onnodig met grote cijfers

12 september 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na een onterechte nederlaag tegen NEC waar veel kansen onbenut waren gebleven was het tegen Telstar geen ander verhaal. FC Dordrecht had de beste kansen maar Telstar wist er met de overwinning vandoor te gaan.

De Schapekoppen staan met 1 punt uit vier wedstrijden op een negentiende plaats in de competitie. Deze statistiek oogt een stuk negatiever dan dat het spel van de Dordtenaren is. FC Dordrecht begon goed aan de wedstrijd. In de achtste minuut kreeg Stankov een grote kans om van dichtbij de 1-0 binnen te schieten maar hij faalde. In de 14e minuut was er miscommunicatie tussen Stankov en doelman janssen waardoor de bal in eigen goal belandde. 0-1. Een paar minuten later scoorde Marko Maletic de gelijkmaker. Hij schoot de vrije trap strak en laag in de verre hoek. Vanaf de gelijkmaker gingen de Schapekoppen op zoek naar de voorsprong. Opnieuw zorgde een Dordtse vrije trap voor gevaar maar de keeper van Telstar redde goed in de korte hoek. Verder geen grote kansen in de eerste helft waarbij FC Dordrecht de betere ploeg was.

Het fluitisgnaal voor de tweede helft had nauwelijks geklonken of de Engelsman Seager van Telstar schoot de 1-2 binnen. FC Dordrecht creëerde veel kansen. Savvas Mourgos, Jeremy Cijntje en Lewis Montsma probeerde allemaal een gelijkmaker te forceren maar de bal wilde er maar niet in. Spits Seager van Telstar wist in de 76e het net wel te vinden. Hij wist zijn tweede goal van de avond te maken uit een snelle counter. In de 81e minuut probeerde Zamouri te scoren maar zijn schot werd over de goal getikt. Nog geen minuut later counterde Telstar opnieuw razendsnel en wist Fecunda de 1-4 te scoren. Dit was ook de eindstand.

De mannen van Gérard de Nooijer en veel supporters hielden een zure nasmaak over aan de wedstrijd. Een wedstrijd waarbij FC Dordrecht weer beter was dan de tegenstander maar met lege handen stond. Het tij zal ongetwijfeld keren. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Twente.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Breedijk, Montsma, Ottewill; Peijnenburg (71’ Schets), Kok (57’ Cijntje), Timmermans; Zamouri, Maletić, Mourgos (77’ Haydary).

Telstar: Telstar: Houwen (K), Cabral, van Iperen, van Heertum, Brito (46’ Sno); Korpershoek, Seager (85’ Groot),Scott (66’ Rosheuvel); Najah, van Huizen, Lescano.