Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IM Mark Timmermans vaandeldrager schaakclub Dordrecht in internationaal Vlissingen' Pank Hoogendoorn
31jul 2018

IM Mark Timmermans vaandeldrager schaakclub Dordrecht in internationaal Vlissingen

DORDRECHT / VLISSINGEN - Internationaal meester (IM) Mark Timmermans van schaakclub Dordrecht is vanaf komend weekeinde wederom de vaandeldrager van zijn club op het internationale toernooi van Vlissingen. Hij werd in de Zeeuwse badplaats enkele jaren geleden IM.

Pank Hoogendoorn (1922-1999), die als enige van zijn vereniging twee keer open kampioen van Nederland werd, zou wederom zeggen dat Timmermans de beste schaker uit de Dordtse schaakhistorie is.

Dat  eerbewijs sprak Hoogendoorn eerder uit toen in de jaren negentig van de vorige eeuw zijn oud-leerling Gozewijn van Laatum Fide-meester werd. Daarom organiseert de club van Hoogendoorn nog elk jaar een toernooi dat wordt vernoemd naar schaker Hoogendoorn.

In Vlissingen komen ook Adri Timmermans en Kees van 't Hoff in actie. Ze hebben een grote kans om in de eerste ronde tegen een titelhouder te spelen.  Van 't Hoff is echte toernooispelers, die zo de liefde voor de schaaksport uitdraagt.

Andrew Mensing en Jorik Klein zijn in Vlissingen deelnemers van schaakclub Sliedrecht.Deel dit bericht met je vrienden!