Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweede weekend Regiokampioenschappen voor de Geul'
04jun 2018

Tweede weekend Regiokampioenschappen voor de Geul

PAPENDRECHT / DORDRECHT - In Dordrecht werd afgelopen weekend het tweede deel van de Regiokampioenschappen gezwommen. Ook voor dit tweede weekend had een groepje Geulers zich weten te plaatsen door aan de gestelde limieten te voldoen, op zich al een hele prestatie.

Voor Sam IJzerman, zwemmend in de categorie meisjes senioren, werd het een succesvol weekend. Op zowel de loodzware 400 wissel als op de 50 vrij sleepte zij de kringtitel in de wacht en kreeg de gouden medaille omgehangen. Op de 400 vrij slaagde ze erin om haar beste tijd flink te verbeteren, iets wat niet zo snel gebeurt in een 50 meterbad, en werd  hiermee 2e.

Esmée Roodenburg startte in dezelfde leeftijdscategorie en veroverde het zilver op de 400 wissel. Op de 100 vlinder tikte ze als 5e aan. Kirana Hoogenbiosch was de derde zwemster in de categorie meisjes jeugd, zij haalde haar beste notering op de 200 school met een 11e plaats.

Ook in de categorie jongens junioren 1 viel een medaille: Aaike de Tender zwom op de 1500 vrij naar een mooie 3e plaats. Op de 50 rug zette hij een PR op de klokken en werd 6e. Tjomme de Tender verbeterde zich op twee afstanden, zowel op de 100 vrij als op de 50 rug liet hij een PR noteren. Zijn hoogste notering haalde hij op de 1500 vrij, met een 4e plaats.

Ook Brandon Groeneveld zette een PR op de klokken, op de 100 rug. Ook zijn beste afstand was de 1500 vrij, met een 7e plaats.

Liam van Gool eindigde op de 50 rug in een PR op de 10e plaats.
In de categorie meisjes junioren 1 was er een mooie prestatie van Laura ’t Lam: op de 50 vrij zwom zij in een PR naar de 5e plaats en met haar tijd voldeed ze tevens aan de limiet voor de Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen later dit seizoen.

Daphne van Tilburg, Nicole van Os en Evi Kleijn zwommen allemaal de 50 vrij en kwamen later in de middag nog aan de start voor de 4x100 vrij estafette voor meisjes junioren. Samen met Laura ’t Lam, die als startzwemster een PR liet noteren, eindigden ze op de 8e plaats.

Debra de Lange startte op 3 afstanden, haar beste resultaat haalde ze op de 400 vrij met een 11e plaats.  Ook Faustine Mussig kwam 3 keer aan de start, haar hoogste notering was een 16e plaats op de 400 wissel. Beide dames maakten ook deel uit van het dames estafetteteam op de 4x100 vrij. Samen met Esmée Roodenburg en Sam IJzerman zwommen ze naar een 7e plaats.

Op de bijgevoegde foto: Sam IJzerman en Esmée Roodenburg, die goud en zilver wonnen op de 400 wissel.Deel dit bericht met je vrienden!