Sparta kon in bizar slot de winst naar zich toetrekken

11 mei 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op Hemelvaartsdag speelden de Schapekoppen thuis in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen de Spartanen van Rotterdam. Een beladen wedstrijd die populair is onder de Dordtse supporters. Na het mirakel in Leeuwarden hebben de spelers een enorme boost gekregen. We zullen zien wat we tegen de nummer 17 van de Eredivisie kunnen doen.

Beide teams begonnen gecontroleerd aan de wedstrijd. Er werden weinig risico’s genomen en dus ook weinig kansen gecreëerd. In de elfde minuut kreeg Brogno een voorzet van links voor zijn voeten en de Belg kon de 1-0 makkelijk binnen tikken. Na het doelpunt werden zoals voor de goal weinig kansen gecreëerd. De eerste helft eindigde dus op een 1-0 score.

De tweede helft begon beter dan de eerste, we kregen meteen enkele kansen te zien voor beide teams. De Schapekoppen konden enkele keren dreigen via Mahmudov maar Dordt werd nooit echt gevaarlijk. Twee keer werd het spannend voor de goal van Kortsmit maar telkens werd afgevlagd voor buitenspel. We kregen nog een bizar slot voorgeschoteld. Eerst werd een eigen doelpunt gemaakt door Stijn Spierings. De aanvaller wou de bal hard wegwerken maar de bal viel over Kortsmit het doel in. Één minuut later kon via een goede steekpas van Sparta, Mühren alleen naar Bergsen afstormen en die bleef ijzig kalm en schoot de 1-2 tegen de netten. We kregen dus nog een spannend slot voorgeschoteld. Het bleef 1-2 en zo verloor Dordt thuis tegen de buren uit Rotterdam.

Zondag om 16:45 spelen we in Rotterdam de terugwedstrijd tegen Sparta. Wil je Dordt aanmoedigen in het Kasteel? Klik dan hier om een kaartje te kopen.

Opstellingen
FC Dordrecht: Bergsen (K); Stankov, Breedijk, Amevor, Delorge (77’ Bannani); Bakker (85’ Boumediene), Hamer ©, Kok, Calcan; Mahmudov, Arias

Sparta Rotterdam: Kortsmit (K); Floranus, Fischer, Vriends, Nelom; Duarte, Mühren, Sanusi; Brogno (57’ Verhaar), Friday (57’ Dervisoglu), Spierings

Doelpunten: 11’ Brogno 0-1, 89’ O.G. Spiering 1-1, 90’ Mühren 1-2