Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw trainingsconcept ‘Mind5 Training’ komt ook naar Dordrecht!'
07mei

Nieuw trainingsconcept ‘Mind5 Training’ komt ook naar Dordrecht!

DORDRECHT - Als najager van dromen is Johan van Ballegooijen op een punt gekomen waarin hij het leven van veel mensen uit onze regio hoopt te kunnen veranderen! Stress en (werk)druk is een verschijnsel wat weer veel opduikt, zelfs onder jonge studenten wordt druk op prestaties en overal in bijblijven soms al als te veel ervaren en daar moeten we iets mee. Maar hoe doe je dat?

“In ieder geval niet vanuit een klaslokaal”, zegt Johan. “En ook zeker niet door inactief te blijven.” Stress moet je volgens hem letterlijk actief te lijf gaan. En daar is het nieuwe concept van Mind5 Training dan ook volledig op gebouwd. Een zesweeks stressmanagementprogramma via mentale én fysieke training. Johan benadrukt dat het mentale aspect niet bestaat uit een Yoga klas of een cursus Mindfulnes. En daarnaast is het ook geen training die alleen bedoeld is voor topfitte spierbundels. Deze training is er echt voor iedereen: jong, oud, sportief en voor mensen die op dat vlak al veel te lang niets meer hebben gedaan. Iedereen kan in dezelfde groep op zijn eigen niveau aan de slag. Dat je jezelf gaat tegenkomen is wel duidelijk en daar moet je ook niet bang voor zijn. Dat is juist de basis van de verandering en je ontwikkeling.

Het Mind5 trainingsprogramma is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de sport- en sociale psychologie, sociologie, neurowetenschappen, leiderschapsstudies, bewegingswetenschappen en sportcoaching. Het is zo dat focus op slechts één aspect minder ruimte laat voor het ander en dat maakt Mind5 uniek en ook zo leuk. Het is een vergaarbak is van al deze elementen. Johan: “Voor mijzelf geldt bijvoorbeeld ook dat als ex-militair, ex-leerkracht, ex-salesmanager en liefhebber van sport hiermee alles op zijn plek valt.”

Na afloop van iedere training van 75 minuten krijgen de deelnemers automatisch een e-mail binnen met de diepere theoretische onderbouwing en direct toepasbare tips & tricks. “Dit kan je zien als huiswerk, maar hierin is iedereen natuurlijk vrij.” zegt Johan. “Je bent en blijft immers altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen groei.”

Naast de particuliere variant gaat Johan met Mind5 Training ook in het bedrijfsleven aan de slag. Johan: “We zijn op dit moment met 7 trainers in Nederland en het doel van Mind5 is om stress drastisch te reduceren en organisaties structureel te verbeteren. Ook in het bedrijfsleven, in het onderwijs en binnen (top)sportverenigingen liggen volop kansen voor ons waar we echt van toegevoegde waarde kunnen zijn. Hiervoor hebben we een compleet aanbod bedrijfstrainingen en dat is weer eens iets anders dan de cursus met gratis balpen en broodje kroket”.   

Mind5 zesweekse Dordrecht
- In een vaste groep van maximaal 12 personen werken we aan mentale en fysieke fitheid, waarbij iedere week een ander thema centraal staat.
- De trainingen vinden plaats op Sportpark De Dijk aan de Schenkeldijk.
- De zesweekse training bestaat uit zes trainingen van elk 75 minuten + elke week na afloop van de training per e-mail de theoretische onderbouwing en direct toepasbare tricks & tips!
- Aanmelden kan via: www.mind5training.nl/event/mind5-zesweekse-dordrecht/Deel dit bericht met je vrienden!