Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kunstrijdster Rosalie van Wageningen pakt het goud op Stars on Ice Cup in Zoetermeer'
29jan

Kunstrijdster Rosalie van Wageningen pakt het goud op Stars on Ice Cup in Zoetermeer

DORDRECHT - Op de  Zoetermeerse  ijsbaan Silverdome werd op 27 en 28 januari 2018 de jaarlijkse Stars on Ice Cup verreden.In deze wedstrijd , die verdeeld werd over twee dagen, was er een grote afvaardiging van rijders van Kunstrijvereniging De Drechtsteden met hele mooie resultaten en  voor een aantal podiumplaatsen.

Zaterdagochtend vroeg begon de wedstrijd in Zoetermeer met de categorie Pupillen. Kate van Mazijk (9) uit Berkel en Rodenrijs, Marianne van Kampen (8) uit Barendrecht en Evi Wepster (8) uit Dordrecht lieten alle drie een goede kür zien met mooie elementen. Ze haalden respectievelijk de 4e, 5e en 8e plaats in een veld met 15 deelnemers.

In de categorie Mini's startten Kira van Mensvoort (9) uit Breda  en Angel Delevaque (7) uit Dordrecht . Kira reed een mooie en soliede kur en eindigde daarmee op een mooie 6e plaats. Angel maakte helaas een klein foutje in haar eerste element maar heeft verder super mooi gereden! Zij eindigde op een 13e plaats. En dat in een veld van 39 deelneemsters.

3e plaats voor Sacha van der Beek
De categorie Maxi's dames was een grote groep met 29 rijdsters.  Voor DDD kwamen Sacha van der Beek , Simke van Voorthuijsen, Suzanne van Efferen, Nicole Verhoeven, Isabelle Lips en Lotte Straathof aan de start. Alle dames hebben mooie kuren laten zien waar ze trots op mogen zijn!
Resultaat: Sacha 3e, Nicole 4e, Simke 6e, Isabelle 8e, Lotte 10e en Suzanne 13e. Mooie resultaten dus. In de groep Aspiranten reed Yentl van Leeuwen in de laatste categorie van de dag een mooie sterke kür met helaas een  foutje. Ze eindigde op een 10e plaats.

3e plaats Emilie Schop
Zaterdag  was er een mooie 3e plaats op het podium voor Dordtse  Emilie Schop (12). Esra Drijver (13) uit Dordrecht verbeterde haar punten en werd 13e.

Zondag werd de wedstrijd voortgezet in Zoetermeer.
1e plaats voor Rosalie van Wageningen. Dordtse Rosalie van Wageningen  (14) behaalde de 1e plaats in de Advanced novice A in een veld van 7 rijdsters. Zij reed een prima foutloze kür en haar total score bleef  net 1 punt onder haar pb.  In deze wedstrijd  reed Rosalie alle levels voor de pirouettes en passenserie op het hoogst haalbare level 3. Zij eindigde dan ook zeer terecht op de 1e plaats.

2e plaats voor Jente Rommens
In de categorie Advanced Novice B reed Jente Rommens  (15) uit Etten-leur een prachtige kür in een veld van 9 rijdsters. Jente behaalde de hoogste technische score van dit seizoen.

3e plaats voor Josefine Boer
In de categorie Pre basic novice A  en een groot deelnemersveld van 23 rijders eindigde Josefine Boer op een prima  3e plaats met een score net onder haar pb van de wedstrijd vorige week. Zij reeds super goed met hoge sprongen en mooie pirouettes.  Josefine stond voor de tweede maal dit seizoen op het podium en haar prestaties gaan in een  stijgende lijn . Met het Nederlands Kampioenschap in februari in het vooruitzicht een fijne ontwikkeling. Gabriela Arvelo  (11) uit Berkel en Rodenrijs werd  17e met een goede foutloze kür met 2 axels.

1e plaats voor Maya van Mensvoort
In de categorie Basic novice B en een veld van 19 eindigde Maya van Mensvoort  (14) uit Breda  op de  1e  plaats met een super goede foutloze kür met 30,36  punten.  Dordtse Sanne Haanstra (16) eindigde op de 6e plaats met een    heel goed uitgevoerde  kür met helaas 2x een val maar  zij verbeterde  haar  seasons best met een  hele  punt.

Rosalie Lips (17) uit Etten-Leur is 17e geworden in de categorie Pre basic novice B. In een groot deelnemersveld van 38 rijdsters. Zij reed een foutloze kür.

3e plaats voor Pepijn Fortuin
In de categorie Starters boys reed Pepijn Fortuin (8) uit Dordrecht  een super goede kür en eindigde op de  3e plaats in een veld van 4 rijders en behaalde zijn 1e  podiumplaats  dit seizoen .

3e plaats Mandy van den Dries
In de categorie Starters girls en in  een deelnemersveld van  9 rijdsters eindigde Mandy  van den Dries (6) uit Rotterdam  op de 3e plaats en  Miley Buurman (7) uit Capelle a/d IJssel  op de  5e plaats. Beide meisjes hebben  een mooie kür  goed gereden met hele mooie pirouettes en zweefstanden.

De rijdsters werden  deze wedstrijd gecoacht door Nicole Goossens, Marieke Ter-Kruithof en Monique Koops.Deel dit bericht met je vrienden!