Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hans Berrevoets opent nieuw schaakseizoen De Klockelaer' Hans Berrevoets in actie bij een eerdere simultaan in de Klockelaer
12sep 2017

Hans Berrevoets opent nieuw schaakseizoen De Klockelaer

DORDRECHT - Het nieuwe schaakseizoen in wijkcentrum de Klockelaer in de wijk Crabbehof wordt donderdag 14 september feestelijk geopend.

Ongeveer 30 schakers komen iedere week op de donderdagochtend vanaf half tien hier bij elkaar.

Om oudere liefhebbers – huisschakers of oud clubleden –  in een gezellige en ongedwongen sfeer (weer) met het schaken in contact te brengen, begint het nieuwe seizoen op donderdag 14 september met een bijzondere schaaksimultaan. De bekende Dordtenaar en sterke simultaanspeler Hans Berrevoets geeft een simultaanvoorstelling. Hij neemt het op tegen de ca. 30 deelnemers die wekelijks in de Klockelaer hun partij schaak spelen, maar vanzelfsprekend ook tegen bezoekers die hiermee van harte uitgenodigd zijn mee te doen.

“Bij ons is meedoen aan het schaken minstens zo belangrijk als het spelen voor de prijzen. Schaken is in de Klockelaer een middel tot sociaal contact. Dat tekent echt de schaaksfeer.”

Impressies van deze wekelijkse schaakochtend staan met foto’s, uitslagen en standen op www.tomsschaakboeken.nl

Alle schaakliefhebbers zijn op 14 september om half tien welkom in de Klockelaer, Tak van Poortvlietstraat 1 of elke donderdagochtend daarna.

Op de foto: Hans Berrevoets in actie bij een eerdere simultaan in de KlockelaerDeel dit bericht met je vrienden!