Doelpuntenregen in Zeeland

31 juli 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft zaterdag 28 juli ruim gewonnen van het Schouws Elftal. In Burgh-Haamstede werd er in natte omstandigheden met 0-9.

Na ruim een kwartier spelen tekende Terence Groothusen voor de openingstreffer. Hij verwerkte een voorzet van Bijl, vanaf de rechterkant, tot een goal. Ongeveer tien minuten later leek de spits zijn tweede treffer van de avond te maken, maar dat deed hij in buitenspelpositie.

Daarna nam de ploeg van Gérard de Nooijer snel afstand van het Schouws Elftal. Robert Mutzers nam de 0-2 voor zijn rekening, nadat Cicero druk zette en de bal veroverde. Een minuut later maakte diezelfde Mutzers de 3-0. Bijl tekende tien minuten voor rust voor de 0-4, met een assist voor Cicero.

Na de rust werd er veel gewissled. Invaller Mailson Lima Duarte Lopes tekende voor de 0-5 na krap een uur spelen. Twintig minuten voor tijd maakte Denis Mahmudov de 0-6. Hij kon de bal in een leeg doel schuiven nadat Lima de keeper had omspeeld. Mutzers maakte na ruim 70 minuten spelen zijn derde van de avond op aangeven van Lima. Op aangeven van Van der Heyden tekende Lima voor de 0-8. Een paar minuten voor tijd was Lima wederom de aangever bij een uitglijder van de keeper. Mahmudov zette met de 0-9 de eindstand op het bord.

Scoreverloop
18′ Groothusen (0-1)
32′ Mutzers (0-2)
33′ Mutzers (0-3)
35′ Bijl (0-4)
59′ Mailson Lima Duarte Lopes (0-5)
70′ Mahmudov (0-6)
74′ Mutzers (0-7)
77′ Mailson Lima Duarte Lopes (0-8)
’85 Mahmudov (0-9)