G-Hockeyteam DMHC-Souburgh kampioen geworden

10 mei 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag 6 mei speelde het G-Hockeyteam DMHC-Souburgh  haar allerspannendste wedstrijd van het seizoen. Bij winst werder ze met nog maar een wedstrijd te spelen al kampioen! En zo geschiedde…

HV Bleiswijk maakte het ze nog even moeilijk maar uiteindelijk is met de overwinning van 6-3 het kampioenschap veilig gesteld.

Unieke samenwerking
DMHC heeft sinds dit seizoen samen met Souburgh een unieke samenwerking als het om G-hockey gaat. Beide verenigingen bieden G-hockey maar hebben zelf niet genoeg spelers om een wedstrijdteam te vormen. En wat doe je dan? Dan bundel je de krachten en vorm je samen één TOP-team!

Het kampioenschap is binnen
Vorige week, na een heel succesvol seizoen met veel hoogtepunten en hard trainen wordt er voorzichtig gedroomd van het kampioenschap. Zou het lukken? Naaste concurrent Bleiswijk blijft ook alles winnen en staat op slechts 3 punten nummer 2. En dan wordt het 6 mei. De dag die al geruime tijd rood omcirkeld in de agenda’s staat. Als we vandaag winnen, zijn we kampioen.  Onze spelers verzamelen zich ruim op tijd en zijn behoorlijk zenuwachtig! Bleiswijk wilt koste wat kost winnen zodat zij er alsnog met het kampioenschap vandoor kunnen gaan. Na vier minuten spelen maakt DMHC-er Ali Goutsal het eerste doelpunt! Nog geen twee minuten later scoort Bleiswijk de 1-1. Oei, dat wordt spannend. Gelukkig houdt DMHC-verdediger Stijn Klootwijk zijn hoofd koel en staat Fleur van den Hout van onze club een top-wedstrijd te keepen. We gaan de rust in met 5-2. Ook de tweede helft gaat lekker en zo wordt het uiteindelijk 6-3! Het kampioenschap is, met nog 1 wedstrijd te spelen, binnen met in totaal 49 doelpunten voor en slechts 16 tegen doelpunten.

De laatste wedstrijd van het seizoen
Op 3 juni speelt het G-team van DMHC-Souburgh haar laatste wedstrijd om 10.30 bij Leonidas. Natuurlijk bent u welkom om er samen  met Esmee, Christiaan, Leontyne, Jeroen, Mart-Jan, Ivo, Sanne, Ali, Stijn en Fleur een groot feest van te maken!

Wil jij ook deel uit maken van een team van kampioenen en gewoon lekker hockeyen? Heb je een verstandelijke of lichamelijke beperking waardoor je niet kunt hockeyen in een regulier team? Je bent van harte welkom om 3 keer gratis mee te trainen.