FC Dordrecht ziet inzet niet beloont tegen MVV

11 maart 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op de eigen Krommedijk geen punten weten te pakken tegen het Limburgse MVV. Een vroege openingsgoal van Loshaj zorgde voor de rust- en eindstand: 0-1.

Met vijf geblesseerden en een geschorste was het een lastige opgave voor de Dordtse trainer, wie hij moest opstellen. Alvin Daniels was weer terug van een blessure en nam direct weer plaats in de basisopstelling.

De twee ploegen waren in de openingsminuten aan elkaar gewaagd, maar MVV was als eerste en als enige trefzeker. Na tien minuten was het Florian Loshaj die wegdraaide in de zestien meter en Coremans van dichtbij verschalkte. Een vroege tegentreffer en een klap in het gezicht van de Dordtenaren, die graag een vervolg wilden geven aan het goede spel van de vorige wedstrijd tegen FC Volendam.

Naarmate de wedstrijd vorderde namen de Schapenkoppen de overhand en kwamen steeds dichter bij het doel van Bo Geens. De echt gevaarlijke pogingen van de thuisploeg bleven echter uit. Chacon en Thomas zagen hun pogingen geblokt worden voordat deze echt gevaarlijk konden worden bij de goalie van de Sterrendragers. Het doelpunt van de Limburgers was de enige treffer van de eerste helft en ging Dordt met een achterstand de kleedkamer in.

De thuisclub was hard op zoek naar de gelijkmaker en een belangrijk punt. De Dordtse troepen trokken vaak ten strijden, maar wisten Geens, de doelman van MVV, nog geen hele lastige avond te bezorgen. Het spel van de Dordtenaren was niet minder dan dat van de nummer zes van de Jupiler League. Pisas en Daniels werden nadrukkelijk gezocht en zorgde voor meerdere malen voor de nodige zorgen bij de backs van MVV. De ingebrachte Nick Hak zorgde met zijn eerste balcontact bijna voor een Dordts doelpunt, maar helaas miste zijn schot de juiste precisie.

Tegen het einde van de wedstrijd werden de toeschouwers getrakteerd op een panna van aanvoerder Amevor bij Ippel. De vervolgactie was uitstekend van rechtsback, maar niet kon zijn voet tegen de messcherpe voorzet plaatsen. In de laatste minuten was Dordrecht sterk aanwezig voor het Limburgse doel, maar de defensie schoot de bal keer op keer hard richting de Dordtse helft.

In de extra tijd was het aanzetten van Dordrecht, samen met Coremans, die keer op keer de aanval trok, maar ook de kopbal van Thomas werd verdedigd. De strijd en inzet werd niet beloond met een doelpunt en de score bleef steken op 0-1.