FC Dordrecht weet niet opnieuw te stunten in Sittard

27 augustus 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft zich niet kunnen revancheren van de wedstrijd tegen NAC van afgelopen maandag. De Dordtenaren kwamen in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard twee keer op voorsprong, maar wisten dit niet vol te houden. De mannen van De Nooijer verloren in Limburg met 3-2.

FC Dordrecht begon met één wijziging aan de wedstrijd tegen de Limburgers. Amevor nam weer plaats in het centrum na zijn schorsing en Thompson begon weer op de bank.

In de vijfde minuut was het even schrikken geblazen voor de Dordtse defensie. Scheidsrechter Martens keurde een doelpunt van De Regt eerst goed, maar een moment later was de treffer toch afgekeurd. Daar kwamen de Dordtenaren goed weg, al was het onduidelijk wat de reden was voor het afkeuren.

Het was een wedstrijd die gelijk op ging. Beide teams konden nog geen echte doelkans creëren en bleven lang op 0-0. Na bijna een half uur gespeeld te hebben was het Van Haaren met de strakke pass op Daniels, die vervolgens de bal hard in de korte hoek langs Ter Wielen schoot.

Dit was de tweede keer dit seizoen dat de FC Dordrecht op een voorsprong kwam en de Dordtse mannen bleven doorgaan. De ploeg van De Nooijer had de controle aan het einde van de eerste helft. Toch werd het kort voor rust 1-1 door Khalouta. De bal raakte via de kluts nog de lat, maar Tim Coremans kon geen redding meer brengen en zag de gelijkmaker het doel gaan.

De Dordtenaren waren niet geschrokken van de tegentreffer, want twee minuten later was het Jafar Arias die de bal over de uitkomende Ter Wielen heen stiftte en weer voor een positieve stand zorgde. Met die stand dachten de Schapenkoppen de rust in te gaan, maar niets was minder waar. In de extra tijd was het Van Hout die de 2-2 binnen werkte in een doel zonder Coremans.

Zo dichtbij maar zo ver weg
Na de rust begon FC Dordrecht niet zo sterk als de eerste helft. Fortuna trok snel ten aanval en maakte het de Schapenkoppen ontzettend lastig in de eerste tien minuten van de tweede helft. Na een uur spelen in Sittard kwam Alessio Da Cruz met een vliegensvlugge actie langs zijn tegenstander en legde de bal uitstekend voor het doel van de Zuid-Limburgers, maar er was geen aanvaller om deze actie te belonen.

Het was een tweede helft waar beide teams niet veel dreiging uitoefenden. Daar tegenover stond wel dat FC Dordrecht er hard voor werkte om opnieuw een doelpunt te forceren. De kansen van Dordtse kant waren spaarzaam, zo ook van Fortuna.

Ruim tien minuten voor tijd was het invaller Junior die de Schapenkoppen op achterstand kopte na een rommelige situatie achterin waar er uit het zicht van de arbitrage hands werd gemaakt. Ricky van Haaren probeerde snel daarna tot scoren te komen. maar hij zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal gaan. De spelers waren duidelijk moegestreden wat er ook nog toe leidde dat Coremans kort voor het einde zich moest strekken om een vierde tegentreffer van het scorebord af te houden.

De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de Limburgers.